Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)
07 Lip 2008, 21:36
witam, ściągłem ostatnio grę Call of Duty 2 lecz mam z nią problem, mianowicie gra istaluje się należycie, lecz po włączeniu pokazuje mi sie taki komunikat: Aplikacja lub biblioteka DLL D:\Program Files\Activision\Call of Duty2\miles\mssmp3.asi nie jest poprawnym obrazem systemu Windows NT. Sprawdź to z dyskietką instalacyjną.
Ten komunikat powtarza się jeszcze 5 razy, za każdym razem zmienia sie jedynie końcówka adresu nieprawidłowego pliku na:
miles\mssa3d.m3d
miles\mssds3d.m3d
miles\mssdx7.m3d
miles\msseax.m3d
miles\mssdsp.flt
po tym komunikacie pojawia się menu gry, jak by nic sie nie stało, lecz po wybraniu pierwszej misji ekran robi się czarny i taki zostaje
wie ktoś jak mogę się z tym uporać?? tylko mi nie piszcie abym se kupił cod2, nie potrzebuje takich rad ;]
07 Lip 2008, 23:16
Jaką masz karte graficzną
07 Lip 2008, 23:23
Pogooglowałem trochę i parę osob też miało ten problem - im pomogło doinstalowanie DirectX'a 9.0c + najnowsze karty od grafy.
Spróbuj tak postąpić u siebie.
A jeśli nie, to... kup oryginał
08 Lip 2008, 08:31
kart graficzną ma taką: NVIDIA GeForce 6100
nie sądziłem że może to być sprawa sterowników, spróbuje poszukać nowych, jak macie jaszcze jakieś inne sugestie piszcie ;]
ściągłem najnowsze sterowniki do karty graficznej i Directx9 lecz to nie pomogło, nadal występuje ten sam błąd ;/
ludzie co jest nie tak??
08 Lip 2008, 11:54
Przeinstaluj i spróbuj z innym crack'iem.
Pewnie w oryginalnej wersji nie byłoby problemów
09 Lip 2008, 22:03
o ile mi wiadomo to 6100 to karta zintegrowana, więc w coda byś długo nie pograł z względu na lagi.
09 Lip 2008, 23:01
Jeśli to karta zintegrowana to gra ci na 99% nie ruszy i to call of duty 2 sam wiem bo miałem zintegrowaną grafę dosyć dobrą i call 2 mi nie ruszył.
11 Lip 2008, 22:08
Witam wszystkich. Moj kolega boryka sie z problemem ktory polega na resetowaniu sie kompa podczas instalacji niektorych gier. Nigdy z czyms takim sie nie spotkalem ani on dlatego pytam czego moze to byc przyczyna. Na poczatku wszystko jest ok komp smiga bez zarzutow wiruskow tez nie ma zadnych (skanowalismy 3 anty i zaden nic nie znalazl), odpala instalke np. Heros i po kilku minutaach gdy gra sie zaczyna instalowac nagle komp sie restartuje
12 Lip 2008, 13:46
Nie zaszkodzi sprawdzić zasilacz
Jaki zasilacz ma twój kolega ? Dokładał coś ostatnio do kompa ?
Mi komp na grach (i nie tylko) też się restartował i okazało się że "take me" zdycha. Pożycz od kogoś zasilacz (o takiej samej mocy lub większej) zamień go włącz grę albo odpal benchmarka i sprawdź co się będzie działo. Jeśli to samo sprawdź pamięć. Jeśli nie pamięć to może być też system rozjechany
14 Lip 2008, 20:41
dzieki za odpowiedzi ale narazie musze poczekac az koles wroci z zagranicy dopiero pozniej pokukam do jego skrzynki