Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
10 Wrz 2010, 14:18
Witam
Pobrałam program,combofix,ponieważ chciałam sprawdzić swój komputer.Pobrałam go do folderu tymczasowego
(nie zapisałam) program zainstalował się w systemie ale nie utworzył ikony na pulpicie i nie mogę go odnaleźć w systemie. Nie wiem co powinnam zrobić,przed pobraniem programu wyłączyłam antywirusa,czytałam że powinno się odinstalować ten programik a ja go nie mogę znaleźć .Bardzo proszę o pomoc.
10 Wrz 2010, 15:27
Po pierwsze ComboFix absolutnie nie służy do "sprawdzania komputera", tylko do usuwania ciężkich infekcji. Jest bardzo ingerującym w system narzędziem i nie powinno się go stosować na własną rękę.
Zamiast niego używa się bezpieczniejszych narzędzi, które nie ingerują w system, takich jak np.
OTL i
GMER, z których możesz podać logi.
10 Wrz 2010, 15:49
Dziękuję za odpowiedź, ale czy mogę go jakoś odnaleźć i usunąć, zupełnie się na tym nie znam.Mój system Windows Vista Home basic
10 Wrz 2010, 15:51
Ale uruchamiałaś go czy tylko pobrałaś??
10 Wrz 2010, 15:54
Pobrałam ,ale przez otwórz nie zapisz i instalował się, takie zielone prostokąty migały.
10 Wrz 2010, 15:58
Czyli został uruchomiony. W takim razie wystarczy, że pobierzesz
OTC (na Windows Vista uruchamiasz go przez prawoklik

Uruchom jako administrator) i klikniesz
CleanUp. Wtedy ComboFix zostanie usunięty.
10 Wrz 2010, 16:01
Baardzo dziękuję.
10 Wrz 2010, 16:29
Zrobiłam w/g wskazówek. Ściągnęłam OTC ,uruchomiłam ,komputer się wyłączył potem włączył i program OTC zniknął (ponieważ tym razem go zapisałam).Mam nadzieję że jest ok. Bardzo dzięki jeszcze raz.
10 Wrz 2010, 21:44
Tak właśnie miało być.