Macie słabej jakośći komputery? Chcecie je przyspieszyć w najproszczy sposub to przeczytajcie do końca kilka wskazówek;
Aby przyspieszyć prace windowsa xp robimy pierwszą rzecz
1.Wchodzimy w start>programy>akcesoria>oczyszczanie dysku (najlepiej jest zrobić wcześniej defragmentacje dysku)
Po oczyszczeniu lub defragmentacji robimy nastempujące kroki
2.Wchodzimy w własciwości ekranu wygląd styl klasyczny
Po zmianie wyglondu na klasyczny
3.Wchodzimy w Mój komputer właściwości zaawansowane ustawienia (wydajności)
po kliknięciu na wydajnośc pokazują nam się takie hokejki odznaczamy je tzw odchudzenie systemu
po odznaczeniu ich dajemy ok
4.Staramy się mieć jak najmniej zaśmiecony pulpit jak najwięcej skrótów na pulpicie niż MB
5.Najlepiej usunąć z pulpitu moje dokumenty ale wczesniej jest lepiej zrobienie skrótu
Moje dokumenty usuwamy w ten sposub
1.Wchodzimy w własciwosci ekranu pulpit na foto widać nr1 dostosuj pulpit po chwili pokaże się okienko (ELEMENTY PULPITU) i moje dokumenty są zaznaczone hokejką więc je odznaczamy i dajemy ok widać to na foto nr2
i po chwili znikają moje dokumenty.
A czemu jest najlepiej je usunąć z pulpitu a zostawić skrót moja odpowiedz brzmi folder moje dokumenty zajmują kilka mega lub i kilkanascie lub GB zależy od użytkownika i wtedy komputer chodzi troszke słabiej a skrót zajmuje tylko kilka kb
6.Najlepiej jest usunąc niepotrzebne programy podczas startu które są na pasku koło zegara.
*Może te sposoby niedają wielkiego efektu ale zato są najproszcze dla tych co mają słabą wiedze w tej dziedzinie jeśli pomogłem komuś proszę napisać pod spodem post
*Jeśli przeczytałeś do końca skomentuj lub skrytykuj :sad: