Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Czy ktoś mi pomoże????!!!

06 Lip 2005, 12:27

Mam program Adobe Audition 1.5 na Win-98SE/Milenium/XP i przy instalacji wypisuje mi taki text:
"This operatung system is not supported by this instalation.
Setup will not quit."
Możecie coś poradzić??
Pozdro!

23 Lip 2005, 13:19

Prawdopodobnie brakuje jakiegoś pliku systemowego lub program instalacyjny nie chce współpracować z twoim systemem operacyjnym . Nie wiem z jakiego powodu się to dzieje ale .... może ktoś inny pomoże

mOŻE KTOŚ POMOŻE

23 Lip 2005, 20:17

Dzięki !!

23 Lip 2005, 20:39

Mi sie tez cos podobnego kiedys dzialo i okazalo sie ze brakuje mi jakiegos pliku systemowego nie znam sie na komputerach tak dobrze i poprosilem o pomoc kuzyna on stwierdzil ze brakuje pliku systemowego . Tylko nie pamietam jakiego jak sobie przypomne to postaram ci sie jeszcze pomoc . POZDRAWAIAM LAMAGALUA

Czy ktoś mi pomoże

23 Lip 2005, 22:56

Dzięki wielkie za zainteresowanie!
Jakbyś już coś wiedział to odpisz.
Ja mam Win 98SE przegrany z oryginału z Epiku i dlatego się dziwię że są takie numery ale być może rzeczywiście brakuje jakiegoś pliku bo ściągałem z netu dwa setupy tego programu i patrzyłem żeby było na Win 98 a nie tylko na XP i dlatego nie rozumiem tej sytuacji.
I dzieki bo mało kto się odzywa na moje pytanie o ten program a ja od 7 lat zajmuję się muzyką na kompie i ten program jest następcą Cool Edit Pro 2.1 zależy mi na nim bo on przyjmuje pluginy VST a Cool nie,
sory że tak truje ale bardzo mi żależy na tym programie a mam za słaby komp na XP.
No dobra ! Narka,bo się rozpisałem i mógłbym tak chyba do rana>
Pozdro!

24 Lip 2005, 00:35

Lamagalula, jeżeli problem faktycznie jest powiązany z brakiem pewnego pliku systemowego, to może warto przywrócić sprawny stan rejestru? To w bardzo wielu przypadkach pomaga postawić system na nogi i likwiduje pojawianie się systemowych komunikatów o błędach. Nie zajmuje to dużo czasu, więc może warto poświęcic temu parę minut? Teraz kilka słów do ciebie, Pacior. Masz Windows 98, a to bardzo ułatwia sprawę, co innego przywracanie rejestru w Windows XP ( :wink: :roll: ). W systemie Windows 98 kopia plików rejestru wykonywana jest raz dziennie - przy pierwszym uruchomieniu systemu. Procedura jest przeprowadzana podczas startu Windows, przez program Scanreg. Tę aplikację wykorzystujemy także do naprawy Windows. Aby przeprowadzić procedurę rejestru, po zakończeniu ładowania BIOS-u wciskamy klawisz F8. Zostaje wyświetlony ekran wyboru sposobu uruchomienia Windows. Zaznaczamy Tylko wiersz poleceń i wciskamy klawisz Enter. Po uruchomieniu trybu poleceń wpisujemy komendę C:\>scanreg /restore (oczywiście przykładowo wybrałam dysk C:, ty jednak wybierz tą partycję, na której zainstalowano system, może to być C:, D:, F:, itd.). I między scanreg, a / występuje spacja (jeżeli komenda nie będzie poprawna - wpisz ją ponownie bez spacji, lub po wyrażeniu restore wpisz znak_. Różne kombinacje wynikają ze specyfiki systemu, chociaż pierwsze rozwiązanie powinno być tym prawidłowym). Uruchomiony zostaje kontroler rejestru. Ponieważ wybraliśmy tryb odzyskiwania, program wyświetlił listę dostępnych kopii bazy danych systemu operacyjnego. wyglądają one podobnie do tych (mogą różnić się datą wykonania) 03.10.04 Rozp. rb001.cab oraz 01.02.28 Rozp. rb000.cab. Zaznaczamy kopię rejestru z dnia, gdy system działał jeszcze poprawnie (przykładowo: 03.10.04 Rozp. rb001.cab). Wciskamy Enter. Program Scanreg zachowuje aktualną wersję rejestru. Następnie pliki z bazy danych są nadpisywane wybraną przez nas kopią. Restartujemy system. System Windows powinien działać poprawnie. W przypadku niepowodzenia, możesz wybrac inną dostępną kopię rejestru. Wszystko zależy od daty jej wykonania. Ta, która została wykonana najwsześniej po instalacji Windowsa, jest najodpowiedniejsza. Z resztą sam zobaczysz i wybierzesz. To by było na tyle, Pacior. I nie mów już tutaj więcej, że "... mało kto się odzywa na moje pytanie...". Bo po prostu niekażdy potrafi pomóc :wink: ! Ja też nie gwarantuję sukcesu, ale myślę, że naprawdę warto spróbować. Byłabym wdzięczna, gdybyś dał znać na forum, czy wszystko się powiodło! Jak nie, to wymyślimy inne rozwiązanie :wink: :D . Pozdrawiam!

Kto pomoże

24 Lip 2005, 00:58

No cze! ZEBRA!
To co piszesz to akurat wszystko wiem!
To wszystko już wykonałem ,dodatkowo Nortonem przeprowadziłem wszystkie niezbędne operacje związane z naprawą i naprawiłem i wyczyściłem rejsrty jv Power Tools cały rejesrt!
Poprostu niewiem............co jest grane z tym Adobe Audition 1.5,że nie chce się zainstalować???!!
Może mam za słaby cały komp?.........Duron 700 Geforce MX 400 64 MB
384MB pamięci
Pozdro!
Dzięki! Bo zauważyłem,że ty jesteś najbardziej aktywny na tym forum!
Jeszcze raz dzięki!

24 Lip 2005, 01:20

Platforma Windowsa nie stanowi problemu. Program powinien działać pod Windows 98. Wymagania Adobe Audition 1.5 są dość wygórowane: dobrej jakości karta dźwiękowa (min. Sound Blaster Live! 5.1. lub wyższa), Pentium 1 GHz, 256 MB RAM. Są to minimalne wymagania programu, jednak każdy wie, że często zdarza się, tak, że aby program ruszył na naszym pececie, musimy posiadać komponenty nieco lepsze od konfiguracji minimalnej. W porównaniu z twoim sprzętem: procesor Duron 700 jest słabszy od wymaganego procesora, 384 MB RAM to optymalna ilość. Karta graficzna GeForce MX 400 64 MB nie powinna stanowić problemu, jednak należy wziąść pod uwagę, że efektowna szata graficzna programu pochłania sporo pamięci i jest niemałym obciążeniem dla karty graficznej... Mogę się jeszcze dowiedzieć jaką masz kartę dźwiękową? Zintegrowaną z płytą główną, czy inny model (Blaster Live!, Audigy Player OEM, Audigy 2, itd.)? Program posiada wiele efektów 32-bitowych, które realizowano w czasie rzeczywistym, jest to specyficzna funkcja i zastanawiam się, czy twoja karta dźwiękowa podoła temu wyzwaniu (zależy jaką posiadasz).
Dzięki! Bo zauważyłem,że ty jesteś najbardziej aktywny na tym forum!

Dzięki za komplement. Ale ja jestem raczej AKTYWNA, niż aktywny...-->ONA :wink: . Pozdrawiam!

Kto mi pomoże

27 Lip 2005, 23:24

No cześć!
Sory,że tak długo nie odpowiadałem,ale praca,praca,praca!
A kartę muzyczną mam Yamaha DS-XG,ale wydaje mi się,że to wymagania sprzętowe wstrzymują inatalację programu.
Poazdro!

28 Lip 2005, 08:30

pacior zainstaluj XP

Kto mi pomoże

28 Lip 2005, 22:45

No cześć!
Sory ale do XP niestety trzeba mieć mocnego kompa bo jak ma mniej niż
1,7 GH to strasznie go jeszcze spowalnia i zajmuje ponad 1GB na dysku...to raz.
Po drugie...Jest to jeszcze niedopracowany system ma 70% tego czego przez całe życie się nie użyje.
Po trzecie...czasami niektóre pirackie programy czy gry nie chcą na nim chodzić bo ma jakieś zabezpieczenia,a starsze w ogóle na nim nie chodzą.
Poowiedział mi jeden programista,że owszem XP jest dobry do biura,do firmy(szczególnie Profesjonal) i dodał...dopuki chodzi ci wszystko na Win 98SE,to daj sobie spokój z tym wydziwadłem!!
Tak,że wystarczy mi Win98SE (przynajmniej na razie) bo dla moich wymagań i potrzeb mam w nim wszystko co potrzebuje i nie jest mi potzrebny system który ma bardzo dużo rzeczy nie potrzebnych.
Pozdro!

28 Lip 2005, 22:57

Windows XP faktycznie potrzebuję mocnego peceta, ale bez przesady! Windows XP wcale nie jest niedopracowany! Nie mogę się z tym zgodzić. Stare gry nie chodzą, ale jest coś takiego, jak tryb zgodności. Minigierki - również może pojawić się problem, ale jest to kwestia skopiowania jednego pliku do innego katalogu! Windows XP nie ma wielu rzeczy niepotrzebnych, tylko trzeba wiedzieć, jak je wykorzystać!! Pozdrawiam!
Wyślij odpowiedź