Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Czyszczenie rejestru.

07 Cze 2008, 01:06

Witam mam pytanie .Jaki program jest najlepszy do czyszczenia rejestru a przede wszystkim jaki jest najprostszy w obsłudze.Przeglądałem forum i znalazłem kilka ale nie wiem co usówać aby nie schrzanić systemu,

07 Cze 2008, 01:21

CCleaner 2.08.588 PL

osobiście polecam to do porządków, rejestr czyści bezpiecznie.

07 Cze 2008, 08:40

Podpisuje sie pod postem Zygusia CCleaner jest jednym z lepszych programow, latwy w obsludze i do tego po polsku:)

07 Cze 2008, 10:21

Jest kilka programów do czyszczenia rejestru ale oprócz CCLener mogę polecić EasyCleaner

07 Cze 2008, 10:23

JV 16 PowerTools uzywanm tego programu od kilku lat i nigdy sie na nim nie zawiodlam.Ma pare bardzo praktycznych funkcji i jezeli uzytkujemy go rozsadnie jest bezpieczny.Ma znacznie bardziej rozbudowana wyszukiwarke wpisow,mozna np szukac wpisow po nazwie programu,automat nigdy wszystkiego nie znajdzie jak jest w przypadku CCleaner-a.

Kamuflasz reg.pkt 12

07 Cze 2008, 10:40

A ja poza CCleaner'em i jv 16 PowerTools polecam prawdziwy kombajn - TuneUp

07 Cze 2008, 10:43

niunka ale jezeli komuś się nie chce bawić w szukanie wpisów po nazwach programów to użyje CCleanera, wyczyści on komputer na dyle dobrze, że obejdzie się bez formata. Ja używam CCleanera gdy tylko ktoś ze znajomych poprosi mnie o przywrócenie porządku na swoim komputerze, szybko, sprawnie i w miarę dobrze:)

PS: przepraszam niunka nie pomyślałem o tym :D

07 Cze 2008, 11:13

kolo napisał jasno :) łatwy w obsłudze :)

07 Cze 2008, 11:14

dzieki za pomoc własnie szukałem takiego programu który automatycznie wyszuka błędny rejestr i go naprawi.Instalowałem wcześniej inne programy tj tuneup i 16powercośtam ale nie wiedziałem co usuwac.pozdrawiam.

07 Cze 2008, 11:56

Kamuflasz chyba mnie nie zrozumiales w jv jest jak w kazdym innym programie automatyczne szukanie blednych wpisow z mozliwoscia ich usuniecia,badz naprawy,ale ponadto mozesz wyszukac wpisow po odinstalowaniu jakiegos programu np po nazwie programu,badz producenta i jak dla mnie juz dzieki tylko tej mozliwosc jest on oo wiele lepszy od innych.zaden automat nie znajdzie wszystkiego.
CCleaner nie jest zly,ale np EasyCleaner to juz lipa straszna,albo np TuneUP kombajn zabawka,ktora moze naprawde bardzo namieszac.

Co w tym skomplikowanego ?
Image

Image

Image

Image

i jak cos znajdzie zakladka wybierz-> zaznacz wszystko , usun albo napraw,w zaleznosci co chcemy zrobic,do tego zawsze pyta czy zrobic kopie,wiec nie da sie nic zepsuc,

szukanie po nazwie

Image

Image

usuwamy albo naprawiamy jak wyzej.
Jednak jezeli to wszystko jest zbyt skomplikowane to po co bawic sie w cos takiego ?

07 Cze 2008, 14:54

Oj TuneUp już dość długo używam i zero problemów o tej pory. Każdy taki program niesie za sobą jakieś ryzyko, choć zazwyczaj bardzo niewielkie.
Wyślij odpowiedź