Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Dell Latitude D410 XP SP3 gubi zasięg Wifi

05 Lip 2013, 21:57

Witam, mój problem polega na tym, że wyżej wymienony laptop gubi często zasieg Wifi. Dokładniej mówiąc, gdy np. zamknę klapkę od laptopa albo go "uśpię" a potem odpalę to już nie może on znaleźć sieci. Nie mam pojęcia co jest nie tak. Sterowniki do karty są aktualne, pobrane tydzień temu. Internet mam radiówkę 4 mega. Problem jest tylko na tym laptopie. Z góry dzięki za odpowiedzi!
Załączniki
problem z wifi.JPG
problem z wifi.JPG (50.3 KiB) Obejrzany 4528 razy
menedzer urzadzen.JPG
menedzer urzadzen.JPG (16.09 KiB) Obejrzany 4530 razy

Re: Dell Latitude D410 XP SP3 gubi zasięg Wifi

07 Lip 2013, 20:47

A spróbuj łączyć się bez tego programu od Intela.

08 Lip 2013, 15:49

A jak wyłączyć teraz ten program Intel i jak połączyć się inaczej?

10 Lip 2013, 21:03

Najlepiej odinstaluj go, bo i tak w sumie jest zbędny. Systemowa funkcja w zupełności wystarczy.

10 Lip 2013, 22:26

Tylko, że przez systemowa funkcję nie mogę się połączyć i trochę się boję go odinstalować

10 Lip 2013, 22:45

Bo właśnie kiedy zainstalowany jest program do łączenia ten "systemowy" nie chce się połączyć, bo po prostu ze sobą kolidują.

10 Lip 2013, 22:56

Niestety po usunieciu tego programu od Wifi i korzystaniu z systemowego dalej za kazdym razem musze restartowac routera aby laptop zlapal Wifi. Jesli go wylacze lub dam na stan wstrzymania to po ponownym uruchomieniu wyszukuje Wifi ale nie moze sie z nia polaczyc.
Wyślij odpowiedź