Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

DirectX 10

17 Kwi 2010, 22:56

Witam, otóż poszukuję najnowszej wersji directX'a 10 i nigdzie nie potrafię znaleźć. Niby banalne, wujek google pomaga, ale pełno w necie jest 9, na stronie microsoftu też, ale za nic nie potrafię znaleźć 10. Mam (już) windows 7 HP. Chcę pobrać ze strony microsoftu najnowszą wersję.

Przy okazji, czy on ma w sobie windows media player, bo to co mi się otwiera, wygląda jak zwykły folder, a nie WMP znany mi z XP/Visty . . .

Pozdrawiam :)

Re: DirectX 10

18 Kwi 2010, 11:25

Skoro chcesz aktualizować to może do wersji warto od razu do wersji 11 -> click.

18 Kwi 2010, 13:44

Moja karta graficzna nie obsłoguje DirectX'a 11.

Dziwne, bo ja pobierałem z neta tego directx'a z tej strony, bo myślałem, że to 10, a na stronie microsoftu są same 9.0c

Tak w ogóle mam już dość tego w7. Dopiero co formata robiłem, to już drugiego zaraz robiłem, bo aktualizacje nie chciały się wgrać i nie było opcji ponownej instalacji. Raz mi BSOD wyskoczył, kilka razy się IE zaciął. Z neta ściągnałem sterowniki do nvidii z ich strony (zaznaczyłem, że pod w7 x32) i mi błąd wyskakuje. Przed formatem directX się zainstalował, teraz też wywala błąd (z programosów co pdoałeś linka). Aktualizacje się nie wgrywają. Już nawet nie patrzę co to za kod błędu, bo wcześniej sprawdzałem i wyszło, że to błąd wgrywania aktualizacji na viście dla office 2003 -.-

Zobacz screena. Co z tym poradzić, bo mnie już ch***ra nad tym bierze!

http://img179.imageshack.us/img179/319/aaaaaaas.jpg

A mówią, że to Vista jest pełna błędów. Na początku myślałem, że to wina braku aktywacji systemu, teraz od razu przed aktualizacjami aktywowałem klucz online i jak wiadomo - dalej to samo, ba - nawet więcej.

18 Kwi 2010, 13:55

Tu masz link do DirectX 10 -> http://dlz.download.chip.eu/exec/r2r.pl ... e=egc;cs=1

18 Kwi 2010, 14:20

To na pewno jest d10 i na w7, bo znalazłem ientyczne co podałeś na stronie microsoftu i nie widać aby to było na w7. W listopadzie 2008 r. był już directx 10?

Wdyaje mi się, parzać na wersję - 9.25.1476 - że to directx 9, nawet w obsługiwanych systemach nie ma w7, a jeżeli dobrze pamiętam w7 obsługuje tylko 10 i 11

18 Kwi 2010, 19:23

Heh, na stronie, tam gdzie go znalazłem było napisane, że to jest 10, więc coś z linki mają pomieszane. Pobierz go stąd -> http://download.microsoft.com/download/ ... redist.exe

18 Kwi 2010, 20:55

Jutro idę do sklepu komputerowego, gdzie zakupiłem tego windowsa, bo nie wiem, czy to wina płyty czy systemu, sprzęt wykluczam, bo na XP działało wszystko OK, ściągałem nawet jakiś program od M$ do sprawdzania czy w7 pójdzie i wszystko sprzętowo było 100%.

Kolega mi radził, abym zamiast kupować x32 (czym się rożni x32 od x86?!?!) kupić x64. Ale czy wtedy wszystkie programy będą działać co na x32 czy wymagają "innych". Bo już kilka razy w necie znalazłem programy, co się rozpakowywały i były 2 wersje - x32 i x64. To znaczy, że na w7 x64 tylko programy x64 będą działać czy też te na platformę x32?

Aktualnie pisze z XP'ka, bo na tym winszicie 7 nic się nie dało robić, IE się resetował (jakiś błąd i się uruchamiał ponownie), blue-screeny wyskakiwały 3-4 razy, błędy z directX'em i sterownikami od karty graficznej.

Mam takie pytanie - czy klucz z w7 x32 będzie działał na x64, a jak nie to mogę reklamować ten windows x32 jeżeli się okaże, że z nim jest coś nie tak i ew. zamianę na inny? Niestety został już aktywowany, bo myślałem, że te błędy są spowodowane brakiem aktywacji (czytałem, że po iluś tam dniach od nie aktywacji w7 wyłącza się co chwilę [specjalnie tak zrobione ale aktywować legalnie]).

Pozdrawiam

19 Kwi 2010, 16:45

Kolega mi radził, abym zamiast kupować x32 (czym się rożni x32 od x86?!?!) kupić x64.

x86 - 32-bity
x64 - 64-bity

Ale czy wtedy wszystkie programy będą działać co na x32 czy wymagają "innych"

Będą działać.
Wyślij odpowiedź