Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

dobra obudowa

05 Lut 2008, 20:18

Potrzebuje do skompletowania komputera obudowy. Jak zawsze nie chce mi się nad tym ślęczeć wieć liczę na pomoc szanownych forumowiczów. Obudowa ma być "normalna" tzn. bez żadnych bajerów, ale za to w miarę możliwości funkcjonalna. Koniecznie ze 2 porty USB z przodu!

Poza tym czy opłaca się kupować dodatkowe wentylatory? Ile ich można max. mieć? I czy dadzą widoczny efekt w postaci zmniejszenia temp. wewnątrz czy też poszczególnych komponentów.

05 Lut 2008, 20:42

Ile masz na to pieniondzów że sie tak spytam??
Ja kupuje zwykle budy bez zasiłki za parę dyszek by modecom i sobie je przerabiam(120mm z tyłu, 120mm z przodu coby na dyski wiał 80mm na grafę bo zwykle tunel do na procka jest dołączony chyba że to nie standardowe chłodzenie to czasami tunel muszem sam dorobić i czasami ląduje tam dodatkowy wentyl.)

05 Lut 2008, 21:34

A ile bym musiał dać żebym był zadowolony, tzn. żeby nie trzeba było nic przerabiać, a i oczywiście bez zasilacza jak mówisz. Nie mam jakichś wygórowanych wymagań. Poza tym ja naprawdę nie wiem ile można dać za obudowę. Jestem w nich zielony. Przewidywałem że nie więcej niż 200zł ale pewnie się mylę i trzeba będzie dać 2x200zł.

06 Lut 2008, 15:25

Za obudowę to można dać kilka tysięcy...
Naprawdę dobra to 200-300zł. Ale i tak trzeba domontować wentyle... Kup jakiego modecoma co można na nim z przodu i z tyłu zamontować 120mm wentyl i dokup 2xakasa tudzież fander 120mm za 40zł sztuka zamontuj i masz git.

06 Lut 2008, 15:29

A jakbym poprosił jednak o podanie właściwego modelu (takiego o jakim mowa) linki, ceny i te wentyle tez, bo ja się w tej dziedzinie nie znam.

06 Lut 2008, 21:35

Wybierz obudowy co ci się podobają z wyglądu i podaj linki. Firmy to mniej więcej masz do wyboru modecom, arctic cooling, thermaltake, antec, akasa, enermax, chieftec...

06 Lut 2008, 22:47

Jeśli jesteś fanem moddingu to polecam tą obudowę Modding GT 42 Wystarczy kupić do niej jakiś porządny zasilacz i wszystko powinno być ok. Ja właśnie posiadam tą obudowę + zasilacz Chieftec 400W i muszę przyznać że nieźle się sprawuje.

Dokładniejsze zdjęcia masz na tej aukcji: Link

07 Lut 2008, 22:24

To jest ścierwo!!! W realu ośkliwe i tandetne...

07 Lut 2008, 23:59

Ja bym ci polecił taką obudowe
http://www.allegro.pl/item303336589_obu ... _lcd_.html

Obudowa fajniutka wyświetlacz LCD wmiare tania i zwykła nic specialnego bo przecież nie wygląd świadczy o mocy kompa tylko jego środek

08 Lut 2008, 14:16

http://www.allegro.pl/item303787775__sz ... mocja.html

Ta obudowa to jak byś chciał zaszpanować przed kolegami, ma chłodzenia jest tania i piękna moim zdaniem tylko fajnie by było jak bys se kazał zamontować przełącznik wlaczania i wyłączania do podświetlania :]

08 Lut 2008, 16:27

Powiem wam tak takich ścierw sie nie ogląda... One na zdjęciach ino są ładne... Z tanich obudów to jakość trzyma modecom i tyle...

08 Lut 2008, 17:16

ja mam modecoma i jakoś mi nie trzyma :/

klapka od CD której nie używam już jest połamana, jak to sie stało nikt nie wie...

w dodatku są brzydkie...

08 Lut 2008, 23:11

W porównaniu do innych za tą cenę to jest to jakość wyśmienita i serwis lepszy niż niejeden producenta markowych obudów(nie zdziwiłbym się jakby ci za free tą klapkę dosłali).
Wyślij odpowiedź