Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

dominator air flow fun do gigabyta ga-ep35-ds4

21 Lip 2008, 15:35

mam plytke gigabyta ga ep35-ds4 i chcialem kupic od kumpla wiatrak dominator airflow fun na pamieci ram tylko boje sie jednego, otoz zapinki w gniazdach pamieci sa bardzo blisko karty graficznej i niemal ze jej dotykaja a ten dominator airflow fun jest montowany wlasnie na tych zapinkach i boje sie ze sie nie zmiesci, a podejrzewam ze jak go zamontuje to nie wejdzie mi karta graficzna, chyba ze zamontuje ja w drugim, pomaranczowym wejsciu pci-e tylko nie wiem czy tak mozna bo neio pamietam czy oba wejscia sa 16x, jak myslicie wejdzie mi ten wiatrak?? dla przykladu macie filmik jak montuje sie ten wiatrak, tylko ze to jest plyta asus p5w dh a w niej gniazda pamieci sa jakis centymetr dalej od zlacza pci-e niz w mojej plycie :/ http://pl.youtube.com/watch?v=sQitMCWxlkc

21 Lip 2008, 18:50

oba wejścia są 16x. Pożycz od kumpla i sprawdź.

22 Lip 2008, 14:16

Mac napisał(a):oba wejścia są 16x.

wiesz mac, wlasnie sie nad tym zastanawiam bo zazwyczaj jak sa oba wejscia 16x to maja ten sam kolor a tu masz niebieski i pomaranczowy, a poza tym na komputroniku przeczytalem ze jedno wejscie jest 4x (pomaranczowe) a drugie jest 16X (niebieskie) wiec nie chce przez to tez obnizac wydajnosci karty, a wiatrak moze nie jest mi az tak bardzo potrzebny ale kumpel chce za niego 25 zeta to czemu mam nie wziasc, dodatkowe chldozenie zawsze sie przyda a i fajnie wyglada :) a jak go kupie to moge podpiac go pod pwr_fun? bo na youtubie zobaczylem ze koles wsadzil go wlasnie w to gniazdo i dzialal normalnie wiec to chyba nie bedzie w niczym przeszkadzac jak go wetkne w pwr_fun?

pożycz od kumpla i sprawdź

chyba tak zrobie, bo troche sie obawiam ze bedzie ostro zachaczal o grafe

22 Lip 2008, 21:35

A który rev płyty masz?? Na stronie gb pisze że oba są 16x. Zresztą co za problem sprawdzić w realu tudzież w instrukcjii.

22 Lip 2008, 21:50

Mac napisał(a):A który rev płyty masz?? Na stronie gb pisze że oba są 16x. Zresztą co za problem sprawdzić w realu tudzież w instrukcjii.

w sumei masz racje, wsadze swojego gtxa do tego drugiego portu i zobacze czy wydajnosc w grach spadnie czy nie, jezeli nie spadnie to problem z montażem wiatraka rozwiazany :)

a rev to szczerze mówiąc nie wiem jaki mam, a to ma jakies znaczenie?
Wyślij odpowiedź