Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Drukarka Atramentowa podobna do Canon bjc-2100

08 Kwi 2009, 23:12

Witam. Mam wielki problem, otóż posiadałem drukarkę atramentową canon bjc-2100, niestety głowica w niej się była zepsuła przez co musiałem się pozbyć zacnej staruszki, tj. z okolic komputra przemieściła sie do okolic piwnicy. Jednak ta drukarka miała zaletę, tusz do niej można było aplikować strzykawką, i mógł to być zwykły atrament do pióra wiecznego, a drukarka nadal sama drukowała. Teraz poszukuję takiej drukarki, tj poszukuję drukarki do której nie potrzeba kupować kardridży , zaś można aplikować tusz przy pomocy strzykawki z igłą, i drukarka będzie piknie drukowała...

Re: Drukarka Atramentowa podobna do Canon bjc-2100

09 Kwi 2009, 18:10

Mam tę samą drukarkę i ten sam problem, związany z głowicą. Ponoć jej wymiana załatwia sprawę, ale z racji, że jej koszt to około 90 zł, nie wiem czy warto ryzykować. U mnie wysłurzyła około 5 lat. Po niej kupiłem drukarkę firmy epson i od tej pory omijam ją szerokim łukiem. Polecam rozejżeć się po nowszych drukarkach Canona.

Re: Drukarka Atramentowa podobna do Canon bjc-2100

08 Maj 2009, 13:22

Jeżeli szukasz dobrej jakości, niedrogiej drukarki atramentowej polecam Lexmark Z2420.

Oferuje:
• wbudowana technologia druku bezprzewodowego 802.11 b/g
• szybki druk – do 25 stron/min w czerni i 18 stron/min w kolorze
• doskonale drukuje zdjęcia dzięki opcji druku sześciokolorowego
• bardzo wysoka jakość tekstu i grafiki w rozdzielczości do 4800 dpi
• niskie koszty eksploatacji dzięki opcjonalnym czarnym i kolorowym nabojom o podwyższonej wydajności

Bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Niedroga w użytkowaniu.
Wyślij odpowiedź