Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Drukarka ze skanerem

29 Sty 2014, 19:55

Witam jakie firm polecacie drukarka ze skanerem?
znalazłem takie...siedem niedrogich urządzeń wielofunkcyjnych:
- Brother DCP-J315W
- Canon PIXMA MG5150
- Canon PIXMA MP280
- Epson Stylus Office BX320FW
- Epson Stylus SX420W
- HP Officejet 4500
- Lexmark S405 Interpret
może jeszcze znacie inne?
Dziekuje z góry za pomoc.

Re: Drukarka ze skanerem

30 Sty 2014, 14:54

Masz jakieś specjalne preferencje?? I podaj oczywiście budżet, jaki masz na urządzenie.

01 Lut 2014, 00:01

jak dobrze zrozumiałem... oto log:
Kod:
http://wklej.org/id/1257994/

01 Lut 2014, 00:07

Chyba jednak nie zrozumieliśmy się...

Chodziło mi o to, czy masz jakieś specjalne oczekiwania względem urządzenia, do czego będzie Ci służyć?? Np. do druku dokumentów, czy zdjęć itp. I ile pieniędzy możesz max przeznaczyć na ten zakup.

01 Lut 2014, 21:02

Do drukowania zdjęć ...max 400zl

01 Lut 2014, 21:55

Jeśli szukasz drukarki do drukowania zdjęć to polecam Epsona.
Firma Epson wypuściła ostatnio kilka modeli drukarek ze zintegrowanym systemem stałego zasilania tuszem.
Polecam 2 modele:
Epson L210
Epson L355.
Drukarki te może nie mieszczą się w granicach budżetu, mogę jednak zagwarantować, że będą bezkonkurencyjne jeśli chodzi o koszty eksploatacji.
Załóżmy, że kupisz sobie komplet tuszy w buteleczkach 600 ml np ink-mate (całkiem przyzwoite tusze), zapłacisz za to może 70 zł. Takiego kompletu nie zużyjesz w ciągu roku ciągłego drukowania. Nie będziesz się musiał bawić w wymianę tonerów itp. Po prostu będziesz sobie dolewał tuszu.
Drukowanie będzie śmiesznie tanie i bardzo szybko zwrócą się koszty zakupu droższego urządzenia. A Epsony drukują bardzo ładne zdjęcia.
Ja mam nieco starszy model urządzenie wielofunkcyjne do wydruku zdjęć PX720 WD i powiem szczerze, że to najlepsza drukarka atramentowa z jaką do tej pory miałem do czynienia.
Drukowanie jest śmiesznie tanie. Mam tonery samo resetujące. Kupuję 600 ml tuszu ink mate za 65 zł i uzupełniam tonery. Te 600 ml tuszu wystarczy mi aby wydrukować kilka tysięcy stron.

01 Lut 2014, 23:12

z Epson-em się zgadzam, takie coś właśnie...może być... Dzięki
Wyślij odpowiedź