Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
11 Lis 2012, 19:27
miałem internet 4 mega +tv dialog, zawsze byłem zadowolony ,skończyła się umowa i wziąłem tez dialog 10 mega +tv i ping w grach jest straszny przedtem miałem max 70-90 tera na tym 10 megowym internecie mam 110 minimum np. bf3 i to na polskich serwerach z dialoga dali mi router Technicolor TG589vn więc odlączyłem swój stary router został ten ich druga sprawa chciałem odblokowac porty weszłem w ten router dialogowy i nie moge dodac portów w necie nawet znalazłem www gdzie pokazane krok po kroku jak odblokować ale nie mam zakłądki zeby dodac port ??
11 Lis 2012, 21:30
No to nas pytasz, czemu pingi są takie a nie inne? Przecież to nie jest pomoc techniczna Dialogu
11 Lis 2012, 21:40
sie pytam czy jest na to sposob jakis
12 Lis 2012, 18:40
No jak słabszy internet miał niższe pingi niż ten teoretycznie lepszy, to raczej wina nie jest po Twojej stronie, ale zawsze możesz próbować - przed łączeniem się z serwerem wyłącz GG, jakieś torrenty i inne takie pierdoły, co się do łącza pchają. Możesz se też sprawdzić na
http://www.speedtest.net, czy ci pokazuje tak jak należy.
15 Lis 2012, 13:31
wszystko mam wyłączone na tej stronie
http://www.speedtest.net pokazujke mi raz 60 ping a innym razem 100
15 Lis 2012, 15:18
W takim razie kontaktuj się z dostawcą, skoro problem zaczął występować po zmianie prędkości.
15 Lis 2012, 17:22
Zależy też, ile minęło od czasu zakończenia poprzedniej umowy. Jak, powiedzmy, tydzień, kolega zapewnie usłyszy odpowiedź, że "to tylko przejściowe, po jakimś czasie minie", bo się prędkość zmieniła i coś tam grzebią u siebie. Możesz poczekać, ale jak nic się nie zmienia, no to pozostaje tylko spam na infolinii
30 Lis 2012, 06:53
Udało Ci się rozwiązać problem czy nie? Podejrzewam że to raczej wina providera, bo zmianie takie cuda mogą się dziać.