Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Dysk ATA 250 GB

14 Cze 2008, 08:53

Od pewnego czasu zaczeło mi mulić kompa co 10 min po kilkanascie sekund
wczoraj zresetował mi sie i jak włączyłem to windows sie ładował i ładował i sie wogule nie włączał, tryb awaryjny tez nie chodził, została reinstalka, lecz windowsa nieda sie zainstalowac, coś sie stało z dyskiem? ktos kto mial podobny przypadek wie moze co mogło sie stac?

Dysk SAMSUNG 250GB ATA

14 Cze 2008, 11:07

Albo dysk jest walnięty,albo ramy,najpierw najlepiej przetestuj ramy Tym programem

14 Cze 2008, 12:35

Ciekawe jak włączy kompa skoro Winda mu sie nie chce zainstalować i komp sie nie chciał włączyć przed resinstalem windy włączyć... :/

[...]sie ładował i ładował i sie wogule nie włączał, tryb awaryjny tez nie chodził, została reinstalka, lecz windowsa nieda sie zainstalowac, coś sie stało z dyskiem?

14 Cze 2008, 12:47

żeby włączyć ten program co pisał dawid255151 nie potrzeba uruchamiać windowsa tylko wystarczy mieć go na dyskietce lub na płycie i uruchomić go przy starcie kompa. Wcześniej trzeba przestawić w biosie co ma pierwsze uruchamiać czyli dyskietka czy CD.

14 Cze 2008, 12:59

Ajc spoko...Pomyliłem sie...Wszedłem i spojrzałem że to MemTest ale nie sprawdzałem dokładnie myślałem że to stara 3.6 która chodzi tylko przy włączonej windzie...

Pozdro :]

14 Cze 2008, 13:56

wszystko ok oprucz dysku

14 Cze 2008, 15:41

no to masz rozwiazanie masz walniety dysk...ja kiedys tez tak mialem gdy podlaczalem dysk nieco starszy 20gb wlaczylem instalke wszystko ladnie pieknie cacy az tu nagle blad ze nie da zainstalowac windowsa na tym dysku :wink: chcialem go sobie jeszcze podlaczyc jako slave ale tez nie dzialal :wink:

14 Cze 2008, 16:02

hmmm, a co instalator mówi na temat niedania sie zainstalować?? Bo to niekoniecznie zryty dysk jest...

14 Cze 2008, 22:11

ale mi oco innego chodzi, oddałem kompa w ręce takiego typka mówi ze windy sie nie da wgrac, dysk trzeba do serwisu, i chodzi mi oto co mogło sie popsuć bo jednak chcial bym zeby zrobili to na gwarancji bo nie dawno mi płyta głowna siadła i to była moja wina i musialem bulic 300zł a teraz znoiwu dysk siadl i z czyjej winy, to najpierw dzialy sie takie rzeczy.

Grzebali w prądzie i pare razy był zanik, gasiło kompa.
Podłączalem sobie dysk 40 gb ale to było 3 tygodnie od popsucia sie dysku
instalowalem crysis demo, stanelo na 70 % zresetowało mi kompa jak sie wlączył był czarny ekran,zresetowałem jeszcze raz windows sie ładował ciągle, weszłem w tryb awaryjny wywailiłem tego crysisa , zresetowało mi kompa , weszłem jeszcze raz w awaryjny i natym koniec komp sie nie wlancza :?

wiec jeszcze raz
1.co sie mogło popsuc
2. czyja wina

15 Cze 2008, 10:46

To wina na 80% dysku Twardego...Wątpię żeby to było coś innego ale zawsze jet taka możliwość, Może weź idź do jakiegoś kumpla z dyskiem twardym, podłącz u niego i zobaczysz czy będzie to samo czy będzie dobrze...problem sie rozwiąże!

NIe to nie będzie twoja wina...

-Twoja wina że coś z prądem grzebali?
-Instalowanie gier itp. na kompie to chyba rzecz normalna więc co sie mogło z tego powodu stać?

idź spróbuj może go wezmą a jak nie no to niech ci podadzą choć jedną przyczynę dlaczego to jest z twojej winy!
Wyślij odpowiedź