witam
wiem że takich tematów możliwie podobnych było dużo ale nie znalazłem na forum odpowiedzi na mój problem dlatego zdecydowałem się założyć nowy temat
mój problem polega na tym iż od kilku dni komputer strasznie dziwnie muli. Sytuacja ta miała już wcześniej miejsce i dlatego ten problem nazwałem dziwnym, gdyż nie znam jego przyczyny. Wcześniej myślałem iż spowodowane jest to tym iż zainstalowałem Windowsa XP z zintegrowanym Service Packiem 3 i ten nie współgra dobrze z moim kompem , więc postanowiłem sformatować dysk. Teraz miałem Windowsa z SP2 jednakże znów zainstalowałem SP3 żeby odpalić Mercenaries 2 (taka gra - dla nie zorientowanych) i sytuacja się powtórzyła więc wydaje mi się że to nie jest wina sprzętu, choć nie wiem czy koniecznie SP3-ójki.
Co do wieszania się kompa to wygląda to tak że oczywiście Windows ładuje się ze cztery razy wolniej niż wcześniej , sytuacje takie jak rozpakowywanie plików to trwają godziny męki nie wspominając o równoczesnym wykonywaniu przez kompa kilku operacji. Lecz to co mnie zaciekawiło to to że komputer przy operacjach zacina się równomiernie mniej więcej co sekundę- co widać przy rozpakowywaniu np. przez winrar'a lub oglądaniu na tunerze telewizyjnym, i słychać podczas pracy dysku
próbowałem już niemal wszystkiego- skanowałem antywirusami ( NOD32 , Dr.Webb-CureIT) usuwanie zbędnych aplikacji, optymalizowałem start systemu , defragmentowałem oba dyski twarde, czyściłem pliki rejestru i ze zbędnych śmieci (CCleaner)
trochę się napisałem ale mam nadzieję że ktoś mi pomoże
pozdro