Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Dziwny balans dźwięku (Win 7)

03 Wrz 2013, 15:35

Tak jak teraz wszystko jest w porządku, czyli przeglądarka + Winamp. Ciekawie się robi, gdy odpalam np. Left 4 Dead. Otóż z sobie tylko znanych powodów Windows najwidoczniej stwierdza, że wszystko byłoby za głośno i wycisza mi zarówno Winampa, jak i grę. Przez to mimo iż każdy możliwy suwak mam ustawiony na maksa, to i tak nie za dobrze słyszę zarówno grę, jak i muzykę (przynajmniej nie tak, jak bym chcial). A godzinę temu to już w ogóle jaja były, bo Win stwierdził nagle, że podłączyłem do przedniego panelu słuchawki i wyłączył mi głośniki :shock: Odpięcie i wpięcie kabla od głośników pomogło, ale ciekaw jestem, skąd to wszystko się wzięło.

Re: Dziwny balans dźwięku (Win 7)

04 Wrz 2013, 18:40

A instalowałeś sterowniki do dźwięku czy masz te systemowe???

04 Wrz 2013, 21:40

Nie, do dźwięku nic nie instalowałem. W sumie to mogę poszukać Realteka na Win 7 i zobaczyć, czy coś to da, tylko raczej jutro, bo dziś to już jest za późno, a jutro na 7:00 mam do szkoły :P

04 Wrz 2013, 22:13

Jeśli chodzi o zestaw z podpisu to sterownik masz tu -> ftp://europe.asrock.com/drivers/Intel/Audio/Realtek_Win7-64_Win7_Vista64_Vista_XP64_XP(R245).zip

16 Paź 2013, 21:44

Po ostatniej chryji problem powrócił i nie chce odejść po reinstalacji sterownika. Tryb kompatybilności nie działa, Winamp wykrzacza się.
Chyba z powrotem wezmę od znajomego XP, bo, parafrazując klasyka, więcej jest plusów ujemnych niż plusów dodatnich przy Win 7. Albo pomyślę o Win XP Pro 64bit, tylko że czytałem o problemach ze sterownikami, chociaż w 6-letnich tematach, więc pewnie teraz sprawa ma się o wiele lepiej.

19 Paź 2013, 18:37

Dla informacji, dla twojego sprzętu są dostępne sterowniki pod XP 64-bit.

20 Paź 2013, 21:02

No dobra, a co z Winampem? Nagle zaczął mi się gryźć z Left 4 Dead, chociaż zawsze grał jak należy, a teraz po załadowaniu mapy Winamp ścisza się o kilkanaście decybeli i muszę go restartować.
Wyślij odpowiedź