Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Dziwny problem. Nie działa mi directx 9

24 Gru 2011, 19:13

Cześć .Piszę tu pierwszy raz.Mam dziwny problem ;/ Kupłem niedawno laptopa Acer Asire 3690 .Nie jest on bardzo dobry ale nie jest też zły.Sprawdzałem na grze tibii ze nie mogę wybrać opcji żeby tibia chodziła na directx9 mogę tylko na directx5.Ale jak nie mam directx9 to większość gier mi się bedzie wieszać/W tym momencie nawet dsj4 mi się wiesza bo wymaga co najmniej direct8.Ściągnołem direct9 z neta zainstalowałem ale dalej nie moge w tibii wybrac opcji z direct9 oraz dalej dsj się wiesza.(mam lepszego lapka niż dsj wymaga).Czytałem gdzieś ze niektóre płyty główne nie obsługują direct9.Wiec macie tu screen jaka płytę mi pokazuję EVEREST:
Image

Procek - Intel Celeron M 1.6
Karta graficzna - Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family

PROSZĘ O POMOC CZY DA RADE WGRAĆ TU DIRECT9.Dodam ze mam windows XP Professional

Re: Dziwny problem.Nie działa mi direct 9 POMOCY

24 Gru 2011, 23:14

A co się dzieje po wybraniu tej opcji w Tibia`i?

25 Gru 2011, 16:27

Wszedlem w START -> URUCHOM -> DXDIAG i przetestowalem wszystko i wyskoczylo mi cos takiego:
Przyspieszany sprzętowo moduł Direct3D 9+ jest niedostępny, ponieważ sterownik ekranu nie obsługuje go. Możesz uzyskać nowszy sterownik od producenta sprzętu.

Tu macie screen okazuje ze niby mam direct 9 ale w rzeczywistosci go niema

Image

Mam sterownik grafiki z 2008roku z rogramu cobra driver 2010.Moze ktos ma sterownik najnowszy do mojej karty??Moja karta graficzna to Intel 945 express family chipset

25 Gru 2011, 18:04

Wywal tamte sterowniki (tylko dokładnie) i zainstaluj te -> http://downloadcenter.intel.com/Detail_ ... 1&lang=eng.

25 Gru 2011, 23:22

Ok wgralem te sterowniki ktore mi dales mimo tego ze wyskoczylo mi podczas instalacji ze mam wgrana juz nowsza wersje i...?
rzetestowalem direct testy OK!Wgralem GTA SA o dziwo działa na minimalnych ale dziala bez zawiechy :) Czyli direct 9 działa!! :) Ale w tibii dalej nie czyta direct 9 Ale czort z tą tibią :) DZIEKI WIELKIE kominekl :)

26 Gru 2011, 21:03

Pobierz ją ponownie z innego linku.
Wyślij odpowiedź