Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).
2.
Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
15 Paź 2012, 11:29
Witam.posiadam plyte glowna Gigabyte GA-970A-UD3
problem polega na tym ze nie chodza mi zadne sterowniki realteka na tej plycie glownej ;/ tzn instaluje sterowniki ktore podaje producent pod moja karte zintegrowana po czym instalator prosi mnie o ponowne uruchomienie komputera,komputer sie uruchamia i nie widac nigdzie zaintsalowanego sterownika czy to w panelu sterowanie czy tez w menadzerze urzadzen i tak jest z kazdym sterownikiem Realtek ALC889;/
dodam jeszcze ze dzwiek mam na sterownikach systemowych tych ktorych instalator systemu zainstalowal automatycznie przy instalacji systemu i niby dzwiek jest ale jednak nie mam pojecia czemu zadne realteki nie dzialaja mi tym bardziej ze plyta posiada uklad ALC889...moja wersja systemu to windows 7 x64 aaa i w biosie mam wlaczona karte dzwiekowa tak dla jasnosci
licze na wasza pomoc bo ja juz kompletnie nie mam pojecia jak z tym problemem sobie poradzic i co moze byc przyczyna.
15 Paź 2012, 20:00
Może głupia odpowiedź ale sterowniki dla x64 wgrywasz ??
W podglądzie zdarzeń masz jakieś errory ??
16 Paź 2012, 10:48
tak pod x64 wgrywam i nie ma zadnych bledow
16 Paź 2012, 12:38
A spróbuj tych sterowników
- Kod:
http://download.gigabyte.eu/FileList/Driver/mb_driver_audio_via_v10800a.exe
16 Paź 2012, 13:30
te sterowniki co pdalas chodza mi instalowalem je zreszta wczesniej i te dzialaja ale znow dzwiek jest nie czysty i dosc znieksztalcony...dlatego te sterowniki nic mi nie poprawiaja to juz lepiej sie systemowe stery sprawuja niz te VIA.co moze byc przyczyna ze realteki nie chca chodzic ?
16 Paź 2012, 15:06
A próbowałeś instalacji przez menedżer urządzeń??
18 Paź 2012, 10:48
probowalem i gdy proboje instalowac obojetnie jakie sterowniki Realtek wyskauje mi blad o to link
- Kod:
http://zapodaj.net/02bd3a1f665af.jpg.html
18 Paź 2012, 11:33
obojetnie jakie sterowniki Realtek
To nic dziwnego, że wywala BSOD, nie można instalować byle jakich sterowników.
Spróbuj przez menedżer urządzeń tych, które podałem wcześniej.
18 Paź 2012, 13:16
mowiac byle jakie nie mialem na mysli nie przenzaczonych pod moj uklad dzwiekowy czyli ALC889

tylko sterowniki typu R2.70
pisalem ci wczesniej ze te sterowniki VIA co mi podales chodza bez najmniejszych problemow ale dzwiek jest znieksztalcony jak by z takich echem
19 Paź 2012, 11:35
Błąd co podałeś na zdjęciu wywala Ci podczas instalacji?? czy już po ??
Na górze masz IRQ i coś dalej to jest błąd przerwania, a jeśli jest błąd przerwania to nie ma szans żeby ruszyło.
Jak masz kartę dźwiękową w menadżerze to zobacz czy możesz zmienić IRQ na jakieś inne i wtedy zainstalować stery.
PS. masz sterowniki do wszystkich innych urządzeń zainstalowane ??
19 Paź 2012, 12:57
Blue SS wystepuje tylko wtedy kiedy probuje zainstalowac realteki przez menadzer urzadzen,natomiast kiedy instaluje bezposrednio instalacje sterownika to przebiega bez zadnych problemow z tym ze po ponownym uruchominiu komputera nigdzie nie widac zaistalowanych sterownikow...
sterowniki do chipsetu zainstalowane takze wszystko jest
powiedz mi jak mam zmienic to IRQ na jakiej inne ?
20 Paź 2012, 01:45
Najpierw jednak trzeba sprawdzić, których przerwań używa dane urządzenie. W tym celu: Przejdź do Start/Uruchom i wpisz polecenie msinfo32. W nowym oknie wybierz Zasoby sprzętowe/Przerwania i na liście zobaczysz, których przerwań używa interesujące Cię urządzenia. W naszym przykładzie karta sieciowa Wi-Fi używa przerwania IRQ 17. Następnie otwórz edytor rejestru i przejdź do klucza: [HKEY_LOCAL_MACHINES\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\PriorityControl]. Kliknij prawym przyciskiem myszy w prawej części okna i z menu kontekstowego wybierz Nowy/Wartość DWORD. Nowej wartości nadaj nazwę przerwania, w naszym przykładzie będzie to IRQ17. Kliknij dwukrotnie nową wartość i w polu Dane wartości wpisz 1. Kliknij OK i zamknij edytor rejestru.
20 Paź 2012, 11:25
temat mozna juz zamknac.wkurzylem sie na to gowno zintegrowane i kupilem karte muzyczna Asus Xonar DG i dzwiek jest piekny bez porownania do dzwieku z karty zintegrowanej