Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
18 Paź 2008, 13:12
witam

. Mam duży problem. A mianowicie grałem sobie w grę world of warcraft

, po pół godzinie grania poszedłem sobie kanapki zrobić

wracam do kompa a tu nagle cały ekran w paski. No to reset zrobiłem kompa. Patrze na monitor... coś nie tak jest wtedy kiedy do biosu sie wchodzi dziwne są paski na całym ekranie (reszte widać tylko są one "dodane"), przy nastepnym oknie kiedy "miga" paseczek u góry pojawiły się też na całym ekranie wyrzykniki ;x. Sprawdzałem czy przypadkiem grafa się nie zjarała na "węch" i nic nie wynikło z tego ^^< po tych wszystkich znakach komputer podczas ładowania windowsa sam sie resetował więc zrobiłem mu formata. Tym razem mogłem się zalogować do windowsa ale znaki podczas procedury ładowania tych wszystkich pierdół pozostały ;p nie mogę zainstalować sterowników do karty graficznej bo też mi się resetuje komp.
Już sam nie wiem co się stało myślę że coś z kartą graficzną ale co skoro jestem na windowsie teraz ;x
Macie jakieś pomysły??

Prosze o jak najszybszą odpowiedź ;p
18 Paź 2008, 14:09
Tutaj w tym przypadku można dużo rzeczy podejrzewać o awarie, proponuje abyś pożyczył od kogoś grafe i włożył do siebie i zobaczył jaki efekt,jeśli to nie będzie grafa będziemy dalej szukać aż wykryjemy awarie.
18 Paź 2008, 14:35
Na 99.9% karta graficzna, zrób jak poprzednik napisał. Bez sterowników karta działa w trybie VGA (na minimum). W trakcie instalowania sterowników rusza w bój obsługa pamięci karty. Problem opisany przez Ciebie pasuje do typowego uszkodzenia pamięci karty graficznej.
18 Paź 2008, 14:56
jeżeli okaże się że uszkodzona to co ?? ;d;d nowa wita karta ??
18 Paź 2008, 14:58
A jest inne wyjście (chyba, że Masz gwarancję)?
Tego nikt nie naprawi.
18 Paź 2008, 16:07
hmm nie wiem czy mam gwarancje (raczej nie) ale i tak bym nie dał bo planowałem zmienić grafe ;d;d a zresztą ja już wiem jak gwarancje wyglądają ... więc bym podziękował ^^<
18 Paź 2008, 20:49
Wiesz jeśli masz kartę na wejście pci to cena tych kart jest w miarę tania, a jeśli na (AGP) to możesz kupić np jakąś używaną do 50-60zł . Chyba że potrzebujesz coś z górnych półek.
18 Paź 2008, 23:01
hmm ja bym obstawił na zasilacz
18 Paź 2008, 23:23
tez napisał(a):hmm ja bym obstawił na zasilacz

taa jasne paski na ekranie to z pewnością zasilacz

Pomyśl za nim napiszesz sorry za offtopic.
18 Paź 2008, 23:36
Wytłumacz mi czemu nie zasilacz ? przecież to też może być jego wina, mniejsze natężenie prądu i karta grafiki wariuje, najczęsciej gdy karta graficzna ulega uszkodzenia nie daje znaku życia
18 Paź 2008, 23:40
Słuchaj fakt jest taki że daję 90% że to karta i póki on nie włoży jakiejś innej karty i nie sprawdzi reakcji nie ma co gdybać, bo równie dobrze można powiedzieć że płyta główna jest uszkodzona a dokładnie gniazdo z wejściem np PCI czy AGP.
19 Paź 2008, 09:06
włożyłem inną kartę u kumpla i było gites więc moja jest uszkodzona ;/ to będzie trzeba kupić nową;d;d