Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

EraGG

12 Kwi 2007, 18:57

Witam wszystkich. Mam taki problem: mam EraGG zainstalowany na moim SE k700i. Wszystko byłoby dobrze, gdyby połączył mi sie z serwerem,ale tak nie jest. zym to moze byc spowodowane?byc moze mam złe ustawienia WAP. Posiadam telefon w abonamencie ERA.Moge liczyc na wasza pomoc?? Z gory dzieki.

PZDR

12 Kwi 2007, 19:17

proponuje wycieczke do najbliszego punktu obsługi klienta :grin: :grin: :grin: :grin:

12 Kwi 2007, 19:25

a bez wycieczki do punktu Ery?nie chce mi sie za bardzo chodzic po miesie. jutro mam inne plany na aly dzien a czesto w miescie nie bywam, poniewaz mieszkam na wsi i w tejze pieknej miejscowosci Szynwałd uczęszczam do III gimnazjum.moglbym jutro wstapic do Ery ale mi poprostu czasu zabraknie;/

12 Kwi 2007, 19:38

mam nadzieje ze pomogłem
http://boa.era.pl/SMSconfig/getxml_new.asp

12 Kwi 2007, 22:22

Wejdź do menu telefonu, a następnie: wybierz za pomocą dżojstiku w menu telefonu: Ustawienia -> Łączność -> Komunikacja Danych -> Konta danych -> Nowe konto?, a następnie:
1. Wybierz: GPRS dane
2. Nazwa, np. GPRS
3. APN: erainternet (dla kart Tak Tak lub Era Fun wpisz erainternettt)
4. ID użytkownika: erainternet
5. Hasło: erainternet
i zapisz wprowadzone dane. Telefon potwierdzi zapisanie danych poprzez komunikat "Utworzono nowe konto danych GPRS".
Po utworzeniu konta proszę wejść jeszcze raz wybrać:
- łączność
- ustawienia Java
- profile internetowe
- nowy profil i dodaj
- nazwa profilu - dowolna nazwa np. Era
- łącz używając - tu należy wybrać profil, przez który telefon będzie łączył z aplikacją Era GG, czyli na naszym przykładzie będzie to GPRS.

mam nadzieję że pomogłem rozwiązać problem :wink:

13 Kwi 2007, 13:47

zrobilem tak, jak mi JEDREK napisales, ale dalej jest tak jak przedtem. nie połączy mi sie z serwerem. a tak poza tematem: jaka jest najnowsza wersja EraGG i skad mogę ją pobrac??

PZDR

13 Kwi 2007, 19:58

juz wszystko gra. przedtem zapomnialem ustawic konta ktore stworzylem w Ustawieniach JAVA. a jeszcze mam jedno pytanie odnosnie EraGG. Czy płacę cos za wysylanie i odbieranie wiadomosci i za łączenie sie z serwerem.czy moge siedziec bez ograniczen?zalezy mi na tym bo mam abonament i wszystko mi dolicza do rachunku.

PZDR

14 Kwi 2007, 07:48

odlicza tylko za transfer danych(czyli wysyłanie i odbieranie wiadomości) ale za tryb bezczynności nic nie płacisz...

14 Kwi 2007, 14:01

odlicza tylko za transfer danych(czyli wysyłanie i odbieranie wiadomości) ale za tryb bezczynności nic nie płacisz...

Nieprawda płacisz 1,22 zł tygodniowo bez dodatkowych opłat jak nie wierzysz to napisz do ery a się przekonasz

madezryps17 następnym razem zastanów się zanim coś napiszesz :x

Oczywiście jeśli rapod1 ma telefon w erze :wink:

14 Kwi 2007, 17:37

tak mam w erze.czyli za odbieranie i wysylanie wiadomosci nic nie zaplace??

14 Kwi 2007, 18:14

1,22 zł tygodniowo bez żadnych dodatkowych opłat

15 Kwi 2007, 09:14

hhej. patrzylem sobie na polaczenia bierzace i co mi wyszlo??nie wiem skad odebralo mi 1,5mb za 2,16.nie wchodzilem nigdzie ani na reklamy, ani gdzie indziej nie siedzialem tylko na gg. i skad mi to sciagnelo lacznie 1,5mb??

15 Kwi 2007, 09:52

w gg są reklamy i za pobieranie reklam trzeba płacić :cry:

16 Kwi 2007, 15:57

tylko ze ja tych reklam nie pobieralem. wiec co jest grane??mam teraz kolejne pyt. jak skonfigurowac EraGG w heyah na k700 i w erze tt na sagemie my400x??

PZDR

17 Kwi 2007, 17:51

Wystarczy skonfigurowac wap ;) a tak przy okazji to ja mam Komurke Benq-Siemens s88 na moją komurke era gg nie chodzi jak ją sciągnąłem to tesh nie chodzilo bo nie jest przeznaczone jest na to rada;)
Wyślij odpowiedź