Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
03 Mar 2009, 17:17
Witam,
mam pewien problem bo chciałem zrobić tabelkę taką ja są w gazetach!
Chodzi mi o to by zrobić tabelkę drużyny piłkarskiej! Na dole kolejka a na boku miejsce zajmowane!
Zrobiłem coś takiego:
- Kod:
http://www.speedyshare.com/774989857.html
Ale chciałbym go odwrócić by podziałka miejsca była na 16 pozycji a sortowanie od najmniejszej do największej, lecz nie wiem jak to zrobić!!
Proszę o pomoc!!
03 Mar 2009, 19:00
Za bardzo nie wiem o co ci chodzi, ponieważ twoja wypowiedź jest dość chaotyczna. Na dobry początek spróbuj tego (zaznaczasz kolumnę którą chcesz posortować, po tym wybierasz z menu Dane
Sortuj
Sortuj według, rosnąco, bądź malejąco).
03 Mar 2009, 19:30
Chodzi mi o to by boczna strona (lewa) wykresu, czyli oś X, miała 16 pozycji zaczynając od 1 (u góry) a kończąc na 16 (na dole), lecz nie wiem jak to zrobić...
03 Mar 2009, 22:34
nie wiem czy rozumiem twój problem. Jeśli chcesz przenieść liczby od 1 do 16 na oś x to wpisz w komórce 1 w następnej 2 zaznacz obydwie i przeciągnij (trzymając prawy klawisz myszy) ją do 16 pola w arkuszu. Tak samo robisz w pionie jak i w poziomie.
03 Mar 2009, 23:00
Właśnie o to nie chodzi : )
Ale poradziłem sobie... Trzeba ustawić wartość początkową i ostateczną oraz odwrócenie i wszystko gra...
03 Mar 2009, 23:27
ok. Mam prośbe następnym razem jak będziesz miał problem to napisz to wyraźniej. Ja się tylko domyslałem o co może ci chodzić