Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

[Problem] Explorer.exe

13 Lis 2007, 14:57

Witam mam problem po zrestartowaniu komputera nie wyswietlil mi sie pulpit nacisnolem ctr+alt+delete patrze a tu explorera.exe niema wziolem uruchom dodalem recznie i pulpit sie pokazal ale problem tkwi w tym ze jak dodac go do startupa zeby automatycznie sie wlanczal.

13 Lis 2007, 17:07

to sie nie dzieje "ot tak po prostu" pokaz loga z Hijackthis moze jakies wirki ale raczej jakis blad z systemem

13 Lis 2007, 21:50

a jak sprawdzic te logi :P :)

13 Lis 2007, 22:22

daj go na forum popatrz do działu bezpieczeństwo tam masz all

14 Lis 2007, 12:53

Sprawdź, czy w rejestrze (regedit.exe) w kluczu
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
jest wartość typu REG_SZ o nazwie Shell z wpisem Explorer.exe

14 Lis 2007, 13:53

takie cos znalazlem

explorer.exe activexdebugger32.exe

14 Lis 2007, 14:06

Wchodzisz:
START -> Uruchom -> Wpisujesz regedit i szukasz tak jak niunka napisała:

niunka napisał(a):HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
jest wartość typu REG_SZ o nazwie Shell z wpisem Explorer.exe

14 Lis 2007, 14:11

Wszedlem tam Ale znalazlem tylko to :| co na screenie mam.
http://one.xthost.info/Gorn/jpgd.jpg

14 Lis 2007, 19:16

Wluz do napedu plytke z win XP

ctrl + alt delete >>procesy -> zakoncz proces ->explorer.exe -> nowe zadanie -> cmd -> "expand X:\i386\explorer.ex_ C:\Windows\explorer.exe

14 Lis 2007, 20:10

niunka napisał(a):Wluz do napedu plytke z win XP

ctrl + alt delete >>procesy -> zakoncz proces ->explorer.exe -> nowe zadanie -> cmd -> "expand X:\i386\explorer.ex_ C:\Windows\explorer.exe

Małe sprostowanko Literę X musisz zastąpić litera napędu do którego wkładasz cd z win xp.
a litera C oznacza dysk na którym masz zainstalowany system win XP.Jak masz instalnięty na innym dysku np.D lub E,F,Gto musisz zmienić C na odpowiednią literę dysku.
Wyślij odpowiedź