Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
17 Kwi 2009, 21:43
Mam łącze 640 i filmmiki w necie lecą mi najczęściej na zaledwie pół łącza
!!
CO ROBIĆ???
Tylko proszę bez odpowiezdzi typu żeby se przeskanować kompa bo już to robiłem lub ściągnać sobie dopalacz czy zmienić MTU bo tego też próbowałem , a z resztą wcześniej było dobrze czemu teraz nie może być?
No i odpowiedź typu że dużo ludzi akurat siedzi na tym filmiku to też odpada nobo tak jest prawie ze wszystkimi
Czy jedynym wyjściem jest tylko format kompa ?
17 Kwi 2009, 22:43
To wszystko zależy od serwera, na którym umieszczony jest dany film. Jeżeli chodzi o youtube, to w większości przypadków buforowanie następuje bardzo szybko. Problem może być na innych witrynach. Jak już powiedziałem, ważna jest lokalizacja serwera, ponieważ jest to związane z odległością geograficzną. Sam wiem, bo często goszczę to tu, to tam
Podaj config komputera.
18 Kwi 2009, 15:45
To znaczy o jakie konfiguracje kompa ci chodzi , podaj jakieś szczegóły.
18 Kwi 2009, 21:18
Procesor, grafika, ilość pamięci ram, itd..
24 Kwi 2009, 17:02
Procek AMD AthlonX2 3.13 GHz Grafika GeoForce 8600 GT 512 MB Ramy DDR2 2GB Pojemność dysku 250 GB . Wystarczy , czy jeszcze coś ?
Choć w sumie tak na marginesie to co ma moc kompa do filmików na takim np. YouTube ?????
24 Kwi 2009, 21:39
Akurat do filmów z yt ma znaczenie, sam się o tym przekonałem. Sprzęt masz b.dobry, więc zostaje ingerencja w sysyem. I tu pytanie jak często czyścisz, skanujszesz, defragmentujesz komputer. Z yt jest różnie, bo jedne filmiki buforują się szybko, inne znów wolniej, a niektóre tak, że odechciewa się czekać. Czy z każdym następnym filmikiem, o innej tematyce jest to samo
25 Kwi 2009, 12:12
To już w sumie nie aktualne ale dzięki za pomoc . Przyczyną był cFossSpeed , ale już go odinstalowałem i jest OK !!