Tematy związane z obróbka, edycją, konwersją plików foto, audio oraz video.
Wyślij odpowiedź

filmy z sat

14 Sty 2008, 20:07

hej. mam power cinema 5 i gdy zgrywam jakiś materiał wideo na kompa tym programem to zajmuje to strasznie duzo miejsca np film który ma 100 minut zajmuje około 3 GB da sie tym programem w jakiś sposób zmiejszyć rozmiar przy zgrywanym takim materiale wideo? aha w ustawieniach programu są 3 opcje do wyboruna najsłabszej 3 minuty materiału zajmują około 82.7 MB, na średniej 3 minuty około 123,5 MB i najlepsza to jest 167,45 za 3 minuty.
a moze jest jakiś inny program do zgrywania materiału na kompa zeby mniej zajmowało miejsca. mam tuner tv ze śledziem (tv in, s-video in itp i przez to tv-in zgrywam wszystko.

14 Sty 2008, 20:21

Zajmuje dlatego ze jest bardzo dobra jakość obrazu i dźwięku, możesz ze znaleźć inny i miec na minimum ale będziesz miał cienki obraz i dźwięk...

14 Sty 2008, 22:11

adamsio napisał(a):Zajmuje dlatego ze jest bardzo dobra jakość obrazu i dźwięku, możesz ze znaleźć inny i miec na minimum ale będziesz miał cienki obraz i dźwięk...

no tak ale moze jest jakiś program który mogłby mi go przerobić np na te 700 mb tak jak inny przerabiają filmy i zazwyczaj wszystkie mają około 700 mb. na najniższej film 100 miny zajmował mi 3205 mb

14 Sty 2008, 22:26

możesz go konwersować z formatu DVD do XVID lub DIVIX

Wtedy będzie mniej zajmował a obraz i dziwek będzie taki sam

Ja używam programu ConvertXtoDvd i konwertuje właśnie z DIVX i XVID na DVD ale nie wiem czy działa na odwrót.

Poszukaj czegoś tu bo ja nie mam czasu...

http://www.instalki.pl/programy/downloa ... dio_video/

Powinieneś coś znajsc

15 Sty 2008, 20:33

nagrałem film 119 minut i teraz mi go konwertuje zaczołem około 11:20 do tej pory programem AutoGordianKnot przeleciało z 3moze z 4 programy w tym jeden coś tam w aplikacji dosowej i tereaz mam 19 % jest jakiśktóry szybciej mi to konwertował na 700 mb??

15 Sty 2008, 21:13

niestety to sie konwertuje długo... mi sie konwertuje albo 3h albo dłużej
Wyślij odpowiedź