Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

FlashGet <><><> Nero

09 Lip 2005, 13:42

mam pytanie, w sumie to dwa :D
1) mam wgrany program FlashGet (który przyspiesza ściąganie z neta itd.)
gdy chce ściągnąć program Nero ze strony instalki to normalnie (nie przez program) ściąga się tak długo, że po jakimś czasie wyskakuje mi komunikat, że pobieranie pliku przekroczyło czas, czy coś podobnego i całe ściąganie na marne :P więc klikam na pobierz lewym klawiszem szczura i wybieram "ściągni przy pomocy FlashGet'a" i wyskakuje mi okienko i zamiast ściągnąc mi się nEro to pisze mi że do ściągniecia jest "download php" jak zrobić tak, żeby mi się ściągnął nero :D
2) a drugie pytanko dotyczy samego Nero, podczas instalacji wyskakuje mi błąd "crc" i dalej się nie instaluje.
z góry dzieki za pomoc :D pozdro

Re: FlashGet <><><> Nero

10 Lip 2005, 09:33

Yoo! napisał(a):mam pytanie, w sumie to dwa :D
1) mam wgrany program FlashGet (który przyspiesza ściąganie z neta itd.)
gdy chce ściągnąć program Nero ze strony instalki to normalnie (nie przez program) ściąga się tak długo, że po jakimś czasie wyskakuje mi komunikat, że pobieranie pliku przekroczyło czas, czy coś podobnego i całe ściąganie na marne :P więc klikam na pobierz lewym klawiszem szczura i wybieram "ściągni przy pomocy FlashGet'a" i wyskakuje mi okienko i zamiast ściągnąc mi się nEro to pisze mi że do ściągniecia jest "download php" jak zrobić tak, żeby mi się ściągnął nero :D
2) a drugie pytanko dotyczy samego Nero, podczas instalacji wyskakuje mi błąd "crc" i dalej się nie instaluje.
z góry dzieki za pomoc :D pozdro

Jesli zapisujesz plik w ten sposob, to rzeczywiscie otrzymasz download.php.
Wystarczy zmienic rozszerzenie pliku z .php na (w tym przypadku) na .exe.

W jakim celu sciagasz w dany sposob? Latwiej jest kliknac lewym przyciskiem myszy i bez zbednych ceregieli zassac dana instalke.

Co do predkosci transferu; wlasnie pobralem Nero Burning Rom 6.6.0.15 PL. Sredni transfer to 100kB/s (lacze DSL 1mb/s). Czas pobierania to 5 min. z kawalkiem (bez akceleratorow itp.).

Re: FlashGet <><><> Nero

10 Lip 2005, 10:30

"Latwiej jest kliknac lewym przyciskiem myszy i bez zbednych ceregieli zassac dana instalke."
Jest łatwiej ale napisałem, że ściąga mi się to tak długo, że po jakims czasie wyskakuje mi okienko, że limit ściągania został przekroczony, ale to juz mniejsza z tym, bo ściągam teraz przez Mozilla Firefox, a co do tego Nero to niewiesz czemu wyskakuje mi ten błąd :-) pozdro
Wyślij odpowiedź