Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Format Xp...lub zinstalowanie win 98

20 Paź 2004, 18:02

Witam .
Mój problem jest nastepujący ..Działam na Win Xp ..i mam nałożone dwa systemy na jednym dysku ( na partycji C i d ) ..chciałbym zformatować calutki dysk ,i zinstalowac ponownie Win Xp ..Tylko ,że niemoge :( ..Moge tylko zformatować partycje D i ponownie zainstalowac na niej lub na innej ,a a Partycji C nie moge wykonać żadnej operacji ..Ciągle mam komunikat ,że jest za mało miejsca na wykonanie operacji ..Próbowałem przez Bios, ms dos nawet próbowałem zainstalować win 98 zmieniając NTFS na Fat ..żadnego rezultatu..czy jest jakaś możliwość ,żeby sformatowac calutki dysk do końca ?

Prosze o rade ...Ale sie rozpisałem :)

20 Paź 2004, 18:17

Odpal komputer z dyskietki startowej win98. Wpisz komende fdisk i wtedy już napewno będziesz mógł usunąć stare partycje.

22 Paź 2004, 19:10

to jest dobre ale jezeli ma na NTFSie to chyba nie zadzial

najlepiej
Jeżeli chcesz sformatować dysk z sytemem i zainstalowac na nowo wina xp.
1. ustaw w biosie aby system botowałz płyty a nie z dykietki.
2. podczas uruchamiania systemu włóż płytę z xpekiem.
3. robisz pokolei to oco cie pyta instalator, gdy wybierasz partycje na ktorej ma byc win zainstalowany, to poprostu kasujesz wszystkie partycje i robisz je na nowo. A jeśli chesz sformatowac tylko dysk c: to daj zeby zainstalowac wina na c i potem wubierz formatuj dysk ..... i sie cieszysz ze wszystko ladnie dziala. :D

Format Xp

23 Paź 2004, 13:11

Dzieki z góry za odzew ...Ale co do posta (menart14) to ja juz kombinowalem tak tylko ,ze ..Gdy probuje zaintalowac na partycji C i wszysko dzie ok tylko ,ze niemam mozliwosci zformatowania ..I tu caly problem ...Ale jeszcze podzialam ,niedawno co znalazlem trojana moze on byl tym problemem :)

Pozdrwaiam

23 Paź 2004, 18:23

to jest niemozliwe zebys nie mial tej opcji, najwidoczniej cos le robisz przeciez jak usuniesz wszystkie partycje to on sam formatuje
Wyślij odpowiedź