Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

formatowanie dysku - tylko formatowanie

12 Sie 2007, 21:11

Witam,mam mały problem, problem banalny, ale jednak go mam. Otóż mam dysk podzielony na dwie partycje, jak moge te obie TYLKO sformatować, bez wgrywania Windowsa (XP).
Wkładam płyte z XP do kompa, restartuje go, wchodze do konsoli gdzie sie formatuje i wgrywa Windowsa, ale gdy dam na opcje formatuj, to po formatowaniu komputer sie resetuje, a po tym wgrywa mi się windows, ale ja niechce żeby mi sie od razu wgrał Win, tylko chce zorboić samego formata, z góry dzięki za odp, pozdro :)

12 Sie 2007, 21:15

Jedna partycję, te bez systemu możesz sformatować poprzez Panel sterowania => Narzędzia administracyjne => Zarządzanie komputere => Zarządzanie dyskami.

A tej partycji co jexst z systemem nie da się sformatować bez naruszenia windowsa :]

12 Sie 2007, 21:21

Patrition Magic Poszukaj jeszcze Tutaj

12 Sie 2007, 21:39

Kod:
http://programy.internetstandard.pl/pc/10007.html

Albo jakimś narzędziem z Hiren'sBootCD (jak takowy posiadasz ty lub ktoś znajomy) ew. free progsy i wcale nie gorsze Ultimate Boot Cd >> link opisowy i nie tylko
Kod:
http://www.ultimatebootcd.com/
<< polecam. :)
ps.nie wiem ale chyba nie ma na Instalkach :roll: moze przydałoby się.

12 Sie 2007, 22:04

Dyskietka startowa win 98 i komenda : format C lub D.

12 Sie 2007, 22:09

ahh źle Cie zrozumiałem Yoo!. Myślałem, że chcesz jakimś cudem sformatować partycje C bez naruszania plików systemowych...

ehh to przez te godzine, ide spac :p

Po prostu jak się sformatuje partycja i uruchomi ponownie kompa to wyjmij cd z napedu i nie bedzie szła dalsza instalacja :P

12 Sie 2007, 22:38

LucaS napisał(a):

Po prostu jak się sformatuje partycja i uruchomi ponownie kompa to wyjmij cd z napedu i nie bedzie szła dalsza instalacja :P

I przy kazdym kolejnym uruchomieniu bedzie wolal plyte z Xp zeby ukonczyc instalacje,niestety LucaS w taki sposob sie nie da.

wszystkie powyzsze metody programy tak.

Jak masz flopy to najlepiej
jonny napisał(a):Dyskietka startowa win 98 i komenda : format C lub D.

a jak nie to najlepiej

[quote="buzu"]Hiren'sBootCD [ /quote]

14 Sie 2007, 16:33

Niunka & LukaS, gdy wkładam dyskietke startową z 98, to przy wczytywaniu wyskakuje mi komunikat, że dyskietka jest nieprawidłowa i że mam ją wyciągnąć. Ale będe próbował dzisiaj tych waszych metod i napisze co i jak, dzięki :)

EDIT:

no i stało się, musiałem cos spiepszyć, uzyłem programy fdisk, powaliłem coś z dyskiem i teraz gdy uruchamiam kompa, to w miejscu gdzie wczytuje się windows z płyty wyskakuje mi komunikat o błędzie i nic nie można zrobić, a gdy włoże XP to Win zaczyna sie instalować,a po chwili komputer sie resetuje, co mam zrobić, jest jakiś sposób na przywrócenie poprzednich ustawień :(
Wyślij odpowiedź