Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
10 Gru 2011, 17:31
Witam!
Mam problem polegajacy na tym ze chcialem zrobis "formata" Notebooka na kt mam 7 ale strasznie muli wiec chcialem zainstalowac XP no i tradycyjnie nie ma Cd-Romu wiec postanowilem to zrobic przez pamiec flash zainstalowalem windowsa na pena i ogien, zmienilem ustawienia Biosu tak aby to pen startowal jako pierwszy no i pojawia sie okno w kt wybieram start z pena i pojawia sie czarne okno z napisem Instalator sprawdza konfiguracje sprzetowa komputera... i nie bylo by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt ze czekam pol godziny a tu nic dalej to samo, i mam pytanie czy mogl by mi ktos wyjasnic jak to zrobic? I czy moge zrobic formata jedynie partycji C: (systemowej), czy D: takze musze wyczyscic?
10 Gru 2011, 18:27
Mam rozumieć, że jeszcze nie zrobiłeś formatowania? Jeśli tak to dobrze. To ostateczność. Mulenie da się zwykle zlikwidować. Podaj logi z OTL
viewtopic.php?f=22&t=13967#p107754 i GMER
viewtopic.php?f=22&t=13967#p88736.
10 Gru 2011, 20:17
No tak tylko ze tak jest od nowosci po prostu jest za slaby sprzet jak na 7
10 Gru 2011, 20:23
Aha. Mimo wszystko możesz jednak podać logi, na pewno nie zaszkodzi, a być może choć trochę pomoże.
10 Gru 2011, 20:38
A nie latwiej bd zrobic tego formata? tylko potrzebuje pomocy jak to zrobic
10 Gru 2011, 21:36
Wystarczy formatowanie partycji systemowej w takim razie. Spróbuj ją wykonać ponownie. Zobacz, czy tym razem uda się bez przeszkód.
10 Gru 2011, 22:21
Dalej nic tak jak wczesniej
12 Gru 2011, 21:09
Coś musi być raczej nie tak z tą instalką systemu. A co ma do tego format niskopoziomowy??? Skoro instalator nawet nie dochodzi do momentu podziału dysku i formatowania. Nie w tym tkwi problem.
13 Gru 2011, 13:23
Tez mialem kiedys taki problem wiec wejdz do Bios'u wylacz tam funkcje AHCI wloz plyte z systemem i formatuj jesli chodzi ci tylko o format partycji systemowej to sformatuj tylko ja a reszte zostaw tak jak jest i wtedy sformatuje ci sie tylko systemowa