TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Gadu Gadu w Orange GO

Tematy związane z telefonią komórkową.

Gadu Gadu w Orange GO

Postprzez fugas761 » 11 Wrz 2008, 15:01

PostUA:

Chcialbym sie dowiedziec ja to jest z Gadu Gadu w Orange GO . Jakie sa opłaty i ile wychodzi sie na dzien przy normalnym uzytkowaniu telefonu z GG . Mam telefon SE K800i

Proszę o porade i odpowiedz
Awatar użytkownika
fugas761
Postujący
Postujący

Dołączenie: 19 Paź 2006, 21:54

Re: Gadu Gadu w Orange GO

Postprzez gatta » 11 Wrz 2008, 15:33

PostUA:

Mam TakTaka i płacę za nielimitowane użytkowanie GG w ErzeGG 5zł/miesiąc. Poza tym- jest jeszcze w erze opcja Mobilne gadugadu- płaci się 1,22/tydzień i dodatkowo za transfer danych. Ale chyba w Orange nie ma takich rozwiązań.
Najlepiej ci wyjdzie, jesli zorientujesz się w cenniku połączeń internetowych: przypuszczam, że jest też w Orange rozliczanie za transfer danych (GPRS). No, i możesz sobie załadować albo gadu gadu, albo jadu gadu (darmowy komunikator) i ustawić telefon tak, żeby ci tylko za transfer danych pobierało.
gatta
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Lip 2008, 18:44

Postprzez fugas761 » 11 Wrz 2008, 15:58

PostUA:

a jak to wygląda za transfer , chodzi o koszty
Awatar użytkownika
fugas761
Postujący
Postujący

Postprzez fugas761 » 11 Wrz 2008, 16:11

PostUA:

Juz znalazłem

Przykładowo w trakcie 3-godzinnego korzystania z Mobilnego Gadu-Gadu użytkownik wysyła maksymalnie 50kB i odbiera około 100kB danych (ilość danych zależna jest od wielkości listy kontaktów, częstotliwości aktualizacji statusów osób na liście oraz ilości przesłanych i odebranych wiadomości).

PROMOCJA !!! Pierwszy tydzien dostępu do Mobilnego Gadu-Gadu za darmo. Płacisz tylko za transmisje danych swojemu operatorowi.

Aby aktywowć lub przedłużyć usługę Mobilne Gadu-Gadu, należy wysłać sms o treści GGM<numer_gg> , gdzie <numer_gg> to numer Gadu-Gadu użytkownika, dla którego usługa ma być aktywowana/przedłużana

np.:
- GGM35080
- ggm35080

Numery, na które należy wysyłać SMS to:
7936 - koszt 9PLN + VAT - przedłuża aktywność usługi o 90 dni
7455 - koszt 4PLN + VAT - przedłuża aktywność usługi o 30 dni
7136 - koszt 1PLN + VAT - przedłuża aktywność usługi o 7 dni

Mobilne Gadu-Gadu w wersji 3.3.1 może wysłać odpowiedniego SMSa w imieniu użytkownika. Kiedy skończy się ważność Twojego konta dostaniesz informacje z wyborem długości aktywacji.

UWAGA: Oprócz opłaty za dostęp do usługi użytkownik płaci również za przesyłanie danych GPRS swojemu operatorowi. Prosimy o kontakt z operatorem sieci telefonii komórkowej w celu dobrania najbardziej optymalnej oferty dostępu do Internetu (np. pakiety danych).

Jeśli masz telefon w sieci Era to aktywuj pakiet OmnixMAX, który za 5zł daje Ci 5MB co miesiąc do wykorzystania. Taka ilość danych powinna wystarczyć na swobodne używanie Gadu-Gadu w Twoim telefonie. Więcej informacji na era.pl

W sieci Era możesz również korzystać z EraGG

Dla użytkowników na kartę sieci Orange jest dostępny pakiet Orange Free. Za 5zł otrzymujesz 5MB na 30 dni. Więcej informacji dla Orange Go na stronie orange.pl

W przypadku braku SMSa zwrotnego z informacją o przedłużeniu konta, prosimy o kontakt z działem obsługi użytkowników pod adresem [email protected] i nie wysyłanie kolejnych SMSów. W zgłoszeniu prosimy dołączyć następujące dane: numer telefonu, nazwę operatora (np. Plus, Orange, Era, Play), treść SMS, datę i godzinę wysłania wiadomości.
Awatar użytkownika
fugas761
Postujący
Postujący

Postprzez gatta » 15 Wrz 2008, 15:37

PostUA:

A to jest informacja ze strony Gadu Gadu? To trochę inne warunki, niż te, które oferuje np. TT. No, ale piszą, że w całej erze można korzystać z EraGG- i z tego co widzę, jest to najbardziej opłacalna wersja.
Ciekawa jestem, czy samo GG wzięło sprawy w swoje ręce i udostępnia ten sposób korzystania z komunikatora. No i co z jadu-gadu?
gatta
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Tomhep1990 » 01 Paź 2008, 10:10

PostUA:

jest inny komunikator ta komorki z tym ze darmowy: jadu gadu
Awatar użytkownika
Tomhep1990
Postujący
Postujący

Dołączenie: 17 Mar 2006, 20:46
Miejscowość: Sandomierz

Postprzez fugas761 » 01 Paź 2008, 23:32

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.17) Gecko/20080829 Firefox/2.0.0.17

a jak to wygląda w Orange ? tzn. ile sie placi i jeszcze jedno dokladne ustawienia dla SE K800i
Awatar użytkownika
fugas761
Postujący
Postujący

Postprzez Tomhep1990 » 02 Paź 2008, 12:09

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL) AppleWebKit/525.19 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.2 Safari/525.21

placisz za sama transmije danych. czyli wykupujesz jakis pakiet w orange na neta(o ile taki jest w orange, tego nie wiem) i korzystasz. czasami moga wystepowac bledy przy logowaniu to trzeba zmienic host czy cos takiego w ustawieniach. bo nie zawsze serwery gadu sa gadu sa aktywne: [strona nie jest już dostępna]
Awatar użytkownika
Tomhep1990
Postujący
Postujący

Dołączenie: 17 Mar 2006, 20:46
Miejscowość: Sandomierz

Postprzez gatta » 07 Paź 2008, 16:29

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

W innym temacie pojawiła się również kwestia Parlingo- multikomunikatora. Czy to coś, co działą na zasadzie jabbera?
Jadu gadu jest darmowe. Nawet, jesli wykupisz gadugadu ze stronki- musisz kupić pakiet za transfer danych. Nie wiem dokładnie ile to kosztuje w Orange, ale na pewno nie mniej, niż 5 zł. Plus musiałbyś opłacać gada. Chyba, że weźmiesz jedną z eksperymentalnych wersji. To parlingo brzmi nawet ciekawie...ale ja płacę 5 zł za eragg w TakTaku i nie płacę za nic więcej. I mam miesiąc nieustannego dostępu do komunikatora.
W Orange GO radzę znaleźć jak najtańszą opcję, bo i tak musisz kupić pakiet GPRS.
gatta
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Telefonia komórkowa - GSM, UMTS, WiMAX, LTE

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]