Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
17 Sie 2008, 10:47
Od pewnego czasu mam dziwny problem podczas grania w różne gry. Mianowicie monitor wyłącza się ale dioda się świeci. Zdaża się to po kilku minutach od włączenia gry najdziwniejsze że tylko gdy używam samej myszki

,gdy używam klawiatury wtedy nic się nie dzieje i moge grac bez problemu

. Jak ktoś ma jakiś pomysł prosze o odpowiedź.
17 Sie 2008, 11:11
Może kabel od monitora masz uszkodzony i ruszając myszką zawadzasz ten kabel

albo przeczyść styki szmatką bawełnianą od karty graficznej.
Jaki masz zasilacz i jaki sprzęt
17 Sie 2008, 11:28
Kable sprawdzalem i wszystko jest w porządku(Jak gram w UT i ciągle używam myszki i klawiatury to moge grac, a jak odpala inna gre w której dłużej nie używam klawiatury albo siedze w menu to monitor gaśnie).
Sprzęt:
Procesor AMD Athlon 64 3000+
Płyta Gigabyte GAU8NF9
Grafika Radeon X1950 Pro(512 MB)
Ram 2x 512MB Kingston
Zasilacz 430W YESICO SC430-PS12
17 Sie 2008, 11:51
Dziwny problem masz, jaki masz system chodzi mi oto czy jakąś przeróbkę z internetu czy co

i przetestuj na wszelki wypadek pamięci
https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/testowanie-i-diagnostyka/memtest86/
17 Sie 2008, 13:30
Mogłem odrazu napisac System Windows XP professional SP2(Bez żadnych udziwnień

) Moze mie na to wpływ przyspieszenie sprzętowe??(ustawiane w właściwościach monitora). Mam ustawione Pełne może to powoduje te błędy?
17 Sie 2008, 14:42
Wiesz co ale o jakie ustawienia ci chodzi rozdzielczość

a przy okazji zapytam masz zainstalowane najnowsze sterowniki do grafiki

jeśli nie to pobierz i zainstaluj
te stery
17 Sie 2008, 16:49
Chodzilo mi o Przyspieszanie sprzętowe(właściwości:Ekran=>Ustawienia=>Zaawansowane=>Rozwiązywanie Problemów) miałem ustawione pełne ale każda zmiana tylko pogarsza stan;p. Stery mialem minimalnie starsze bo 8 6 , niestety po zmianie na nowsze nic sie nie zmienilo.
17 Sie 2008, 17:00
Ustaw może na wcześniejszy stan który miałeś na samym początku.
17 Sie 2008, 17:01
Tak zrobilem bo kilku próbach wrócilem do pełnego.
17 Sie 2008, 17:05
A od kiedy zaczął ci gasnąć ten monitor i poco korzystałeś z rozwiązywanie problemów i pełny itp.
17 Sie 2008, 17:18
Zaczą gasnąć 2 tygodnie temu (nie bylo to jednak tak uciążliwe bo nie wyłączał sie dopóki cokolwiek robilem a teraz jak odpaliłeminne tytuły to uniemozliwia granie). A co do tego rozwiązywania problemów i przyspieszania to zaczołem zmieniać dopiero jak posta napisałem, zobaczyłem że to nic nie dało i wrócilem do tego jak bylo
17 Sie 2008, 17:21
Tak sobie pomyślałem a sprawdź może wygaszacz ekranu zobacz po ilu sekundach następuje włączanie wygaszacza ekranu
17 Sie 2008, 17:24
Sprawdź to co murarz napisał i jak to nie pomorze to może zrób przywracanie systemu do 3tygodnie temu
17 Sie 2008, 17:27
Wygaszacz ekrany wogóle wyłączyłem bo mnie denerwował przy oglądaniu filmów

. A może kodeki maja na to jakiś wpływ?? Bo mniej więcej miesiąc temu zmieniałem. Co do przywracania systemu(bo nigdy tego nie stosowalem;p)co to doklanie robi żebym sobie jakiś danych ważnych nie wywalił, a i jak to moge włączyć bo jak napisalem tego nie używałem nigdy
17 Sie 2008, 17:30
Przywracanie systemu robi się tak start

Programy

akcesoria

narzędzia systemowe

przywracanie systemu a to robi coś takiego że przywraca twój system do ostatniego stanu 3tygodnie temu czyli cofa się tak jak by w czasie , a ważne dokumenty zdobyte nie dawniej niż 3tyg temu sobie zgraj na płytkę.