Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

gaśnie matryca

03 Cze 2009, 23:31

Witam.

Od jakiegoś tygodnia zauwazyłem,że kiedy mój laptop długo chodzi (Np.3 dni z rzędu bez restartu) to nagle gaśnie mi matryca....nie wyłącza sie lapek tylko gaśnie matryca i jest cała czarna....wyłącze kompa i wszystko wraca do normy. W ciągu ostatnich 2 tygodni zdażyło mi się to 3 razy a to już chyba powód do niepokoju.

jakieś wskazówki?czy juz mam się nastawiać na konkretny wydatek?:)

Re: gaśnie matryca

05 Cze 2009, 23:39

Z programu Everest Ultimate daj odczyt z czujników (w programie komputer->czujnik).

06 Cze 2009, 00:40

Pole Wartość
Właściwości czujnika
Typ czujnika CPU, HDD, ACPI

Temperatury
Procesor 44 °C (111 °F)
Procesor nr 1 / rdzeń nr 1 28 °C (82 °F)
Procesor nr 1 / rdzeń nr 2 44 °C (111 °F)
TOSHIBA MK1646GSX 36 °C (97 °F)

03 Lip 2009, 12:30

Witam! Do dnia dzisiejszego nikt nie potrafił mi pomóc,lub określić pochodzenia błędu z gaśnięciem matrycy.

Moze komuś pomoże to co dzisiaj mi wyskoczyło:

Niebieski ekran i komunikat : problem z plikiem ati2dvag.dll

Czy teraz ktoś może mi pomóc?Przeinstalowac wszystkie stery do grafy czy jak? Szukałem w necie,to nimi jakiś plik od karty graficznej odpowiedzialny za ekran.
Rózne metody pojawiają się w necie i nie wiem którą drogą iśc.

Czy powinienem użyć Driver Detectiva (używałem go do czasu ale przestałem) zeby załadować wszystkie stery?Moze te co mam teraz są nieaktualne?

Proszę pomóżcie:)!

03 Lip 2009, 19:24

Odinstaluj swoje sterowniki od karty graficznej. Wyczyść rejestr programem CCleaner. Po ponownym uruchomieniu komputera, pobierz i zainstaluj najnowsze sterowniki graficzne.

07 Lip 2009, 21:20

Wszystko zrobione jak trzeba....nowy system,najnowsze stery do wszytkiego i dalej to samo....raz dziennie musi się zawiesić bo nie wytrzyma:)

Ale wpadłem na inny pomysł...może to antywirus sobie z czymś nie radził??odisntalowałem Nod'a i zainstalowałem inną wersję....4.0314. od razu wykrył jakiś syf i poddał kwarantannie.Dla świętego spokoju wrzucę logi z HJT i Combfix....może ktoś z was rzucić fachowym okiem?

http://www.wklej.org/id/117652/
Wyślij odpowiedź