Rozmowy na temat tworzenia stron www oraz programowania.
26 Maj 2014, 16:13
Czy najlepszy? Jak dla mnie panel zarządzania domenami mają masakryczny. Poruszanie się tam to słaby temat, a tym bardziej operacje na wielu domenach.
Przede wszystkim to powinni przebudować.
04 Cze 2014, 12:47
ja kupuje na aftermarkecie koszt ok 15 zł i przedłużenie ok 70 zł, hosting ma na hekko i ceny za domene te same, a przedłużenie 10 zł mniej. No wydaje mi się ze nie są to wysokie ceny, dość standardowe
co do OVH moja firma korzysta i jest to ostani hosting jaki bym polecił komukolwiek, 1 prosty powód brak kontaktu z supportem, olewają totalnie
08 Cze 2014, 15:27
Cal.pl. Zaufana firma, z którą współpracuję już od 5 lat. Zero problemów. Bardzo dobry kontakt. Bardzo niskie ceny, jak dla mnie domenę PL przedłużyłem ostatnio za 80 PLN.
16 Cze 2014, 14:32
Ja mam jeszcze dwie domeny w nazwa.pl ale muszę od nich to przenieść do ovh. Tam mają tanie przedłużenie .pl
Za rok wychodzi to brutto 49 zł.
10 Lip 2014, 15:54
80 zl to bardzo dużo jak na PL. 54 płacę. Na jednej domenie to 26 zł oszczędności. Sporo. Po co tam trzymasz domeny? To jest nieopłacalne.
22 Lip 2014, 13:30
Tanio na pewno nie jest w nazwa pl przedłużam u nich org pl i będę jutro płacił prawie 100 zł brutto ;/ Nie zdążyłem przenieść.
01 Sie 2014, 11:22
To zależy również od promocji. Czasami pewna firma proponuje nam 3 darmowe domeny .pl a inna 3 darmowe domeny .eu. Ja jednak polecam az.pl
14 Sie 2014, 09:31
Przecież az.pl nawet po obniżce cen jest drogie. Ja za przedłużenie PL płacę 54 zł i to jest normalna kwota. Kilka dyszek na jednej domenie przy większej ich ilości robi już bardzo dużą różnicę.
16 Sie 2014, 16:01
Nie dajcie się skusić na te obietnice darmowych domen, bo to jest akurat ściema. Wiem, bo sam sprawdziłem. Sam nie byłem zorientowany, ale już takie firmy omijam dalekim łukiem. Swiatdomen24.pl ma tanie domeny i nie lecą sobie w kulki.
17 Sie 2014, 14:14
Moim zdaniem głupotą jest interesować się firmami, które oferują darmowe domeny. Wiadomo, że po roku przywalą taką cenę, że nam oczy wyjdą z orbit. Zresztą sami porównajcie sobie ceny i korzyści różnych firm: h
- Kod:
ttps://www.swiatdomen24.pl/wiedza#artykul_20
18 Sie 2014, 12:51
Przy wyborze usługodawcy należy zwrócić uwagę na stabilność firmy, długość funkcjonowania na rynku, liczbę obsługiwanych klientów oraz usług. Będzie to dla nas gwarancja bezpieczeństwa oraz jakości oferowanych usług . Przy darmowych domenach najprawdopodobniej nie uzyskamy tych cech. Cena zakupu domeny jest różna u różnych usługodawców, ale największy koszt tworzy cena utrzymania domeny po pierwszym roku jej użytkowania. Często firmy kuszą hasłami „domena za 0 zł”, aby w kolejnych latach odrabiać swoje straty i nakładać na nas ceny znacznie wykraczające ponad stawki rynkowe.
15 Gru 2014, 22:27
Światdomen - ile można?

Trzymam od lat domeny na Firehost. Nie tyle dla cen, co dla supportu, panelu zarządzania i jakości obsługi.
Nie mam ich jakoś bardzo dużo, kilkanaście, ale wszystkie serwisy są przynajmniej zarobkowe.
20 Gru 2014, 03:23
Fajne ceny ma ovh

(ceny za przedłużenie)
29 Gru 2014, 16:23
nazwa.pl jak ktoś wyżej wspomniał to bardzo dobry wybór, stabilni na rynku i wiele użytkowników korzysta z usług tej domeny. Ja od siebie jeszcze polecę domenę home.pl warto się zapoznać co proponują bo naprawdę wiele ciekawych rzeczy i można korzystać z ich usług.
01 Sty 2015, 19:48
Wszystko trzymam na Firehost - domeny Pl w normalnej cenie, w az.pl płaciliśmy 120, to była masakra.
U nich mamy też hosting - nie ma żadnych problemów, wszystko rzeczywiście działa szybko i tak jak trzeba.