Rozmowy na temat tworzenia stron www oraz programowania.
Zablokowany temat

Gdzie najtaniej domeny PL?

29 Kwi 2014, 16:03

Ile płacicie, dlaczego tam, a ile to najtaniej?
Nie zwracajcie uwagi tylko na cenę - piszcie również o panelu admina oraz ewentualnych formalnościach przy korzystaniu z domen.

Re: Gdzie najtaniej domeny PL?

30 Kwi 2014, 13:53

Obecnie mamy prawie wszystkie domeny w AZ.pl. Posiadamy status hurtownika (za który trzeba płacić dodatkowy abonament roczny), ale przy większej ilości domen jest to opłacalne. Cenowo nie jest to najtańszy rejestrator, jednak jakość jest dobra i spełnia nasze standardy. W PA możesz wiele rzeczy ogarnąć samodzielnie, więc jest to na pewno oszczędność czasu. Osobiście na polu domen, wolę współpracować ze średnimi lub większymi firmami.

30 Kwi 2014, 15:57

Ale ile w takim razie płacisz za przedłużenie domeny? Byłem u nich kiedyś, ale 120 zł za przedłużenie PL to nie była kwota na moje barki.
Jaką wy macie stawkę?

02 Maj 2014, 13:27

Na stronie az.pl znajdź cennik i wybierz ilość posiadanych domen. Im więcej masz u nich w panelu domen tym ceny są niższe.

05 Maj 2014, 15:55

Przy 200 domenach miał bym u nich takie stawki jakie mam aktualnie w Hekko przy mniej niż 20 domenach ;-) Faktycznie przy 2000 domen się opłaca, ale takie ilości to posiadają raczej wyłącznie nieliczni.

05 Maj 2014, 17:38

Czyli masz już odpowiedź gdzie bardziej się opłaca :) A Hekko to nie jedyna firma z tańszymi domenami na rynku :)

07 Maj 2014, 16:01

Nie jedyna, a pytam po to, żeby sprawdzić czy da się jeszcze lepiej.
Ale patrząc po zainteresowaniu tematem chyba wielkich newsów trudno oczekiwać ;-)

07 Maj 2014, 16:08

Zobacz jeszcze na ofertę aftermarket.pl

08 Maj 2014, 16:03

Też słyszałem, ale tam to chyba tylko większe ilości domen.
No i czy wystawiają fakturę - bo coś mi się gdzieś obiło o uszy, że ludzie mieli problemy z dokumentami.
Ale... może to tylko plotki.

09 Maj 2014, 10:50

Nie tylko większe ilości. Faktury są wystawiane. Piszę to na podstawie doświadczenia z wystawieniem domen na aukcję/sprzedaż. Faktura od spółki zarejestrowanej na Cyprze. Ale nie ma z tym problemów.

09 Maj 2014, 12:27

W premium.pl mimo że postrzegany jako serwis dla hurtowników, ma już sprzedaż od 1 domeny. Wiadomo jak kupisz więcej, to są niższe ceny.
Dropped.pl, aftermarket też ok :)

09 Maj 2014, 20:31

Do tej pory za każdym razem gdy kupowałem domenę korzystałem z masternet, bo mając na uwadze przedłużenie w przyszłości wychodzi taniej. Teraz jednak potrzebuję pewnej domeny i jestem PEWNY, że nie będę jej potrzebował za rok. Pytanie - jeżeli skorzystam z promocji w home/nazwa w stylu "pierwszy rok za 9zł", to później mam obowiązek przedłużenia na następny rok, czy po prostu jeżeli chcę przedłużyć, to muszę przedłużyć u nich i zapłacić już tę wyższą opłatę, ale ogólnie nie zmuszają mnie do przedłużenia?

10 Maj 2014, 13:04

Raczej nie musisz przedłużać domeny. Nie spotkałem się, żeby nawet przy rejestracji za 0 zł ktoś kogoś zmuszał do opłacenia jej za kolejny rok. Ale lepiej przeczytaj regulamin tej promocji. Wszystko się wyjaśni. Niespodzianek chyba chcesz uniknąć? ;)

19 Maj 2014, 16:13

Tzn. wiele razy widziałem oferty gdzie przedłużenie domeny było obowiązkowe, ale takiej promocji już dawna raczej firmy nie robią.
Nie masz obowiązku przedłużenia domeny. Może po prostu był jakiś wyrok w tej sprawie?

20 Maj 2014, 11:42

Najniższe ceny domen, a szczególnie odnowień masz w OVH. Tam masz dodatkową darmową ochronę domeny przed transferem (ew. kradzieżą). Ostatnio widziałem, że wprowadzili też DNSSEC. To chyba najlepszy sprzedawca domen u nas w kraju.
Ostatnio edytowany przez Glayds1481, 08 Sie 2014, 12:09, edytowano w sumie 1 raz
Zablokowany temat