Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

14 Lis 2005, 21:45

Trzeba było tak od razu. :D Pionowych statusów jeszce tak nie sprawdzałem, ale skoro tak piszesz to looos. :)

14 Lis 2005, 22:53

No jeszcze jak ktoś ma odstępy między pionowymi opisami to już nie widać a po któreś z koleii to gg7 jest fajniejsze z wyglądu i ma więcej bajerów ale jest nie czytelne opisy sie zlewają ze sobą :(

Gadu
Gadu
7,0
Dobre
Ale nie do
Końca

14 Lis 2005, 23:02

Możliwe, że jest znacznie mniej czytelne, ja aż tak bardzo tego nie zauważyłem, a skoro nie zauwazyłem to mi to nie przeszkadza.
Skoro mówisz o bajerach to pewnie masz na mysli konferencję audio/video. Ja polecam zainstalowac gg 7.0 build + najnowsze power project's + strong gg i bajery na maxa. Inwigatorek, chost gg, auto statusek i wogóle mi się podoba, do najnowszej wersji pp doszły także nowe wstyczki. :)

15 Lis 2005, 09:47

zauważyliście że w tym gadulcu jest bardzo lipna metoda wyszukiwania! Na 6.0 gdy ktos nieznajomy do nas pisał i dawało sie katalog pybliczny to szybciutko mielismy odpowiedz. A w tym 7 nie wyszukał mi nawet po 10 min! I wogóle te opisy...zeby je całe przeczyttac trzeba na maksa rozciagnac okienko...lipa....

pzdr RainMan

15 Lis 2005, 11:49

RainMan napisał(a):zauważyliście że w tym gadulcu jest bardzo lipna metoda wyszukiwania! Na 6.0 gdy ktos nieznajomy do nas pisał i dawało sie katalog pybliczny to szybciutko mielismy odpowiedz. A w tym 7 nie wyszukał mi nawet po 10 min! I wogóle te opisy...zeby je całe przeczyttac trzeba na maksa rozciagnac okienko...lipa....

Popieram, a z tymi opisami to jak już wcześniej pisałem jest lipa (są nieczytelne, i trzeba rozciągać żeby zobaczyć cały opis, a jak ktoś ma pionowy to nawet nie wiadomo czy on ma pionowy czy zwykły), a co do wyszukiwania kontaktów to juz porażka szuka szuka i tak nie znajdzie :evil:
Nie wspominając otym że chcąc wysłac jaki kolwiek plik przez tego gadulca to juz całkowita załamka-->albo wyskoczy komunikat że " osoba niema cie na liście kontaktów" a w rzeczywistości ma, albo wysyła wysyła i wysłac nie może :evil:

Czyli ogulnie gg wcześniejsze jest lepsze :D

15 Lis 2005, 14:44

zauważyliście że w tym gadulcu jest bardzo lipna metoda wyszukiwania! Na 6.0 gdy ktos nieznajomy do nas pisał i dawało sie katalog pybliczny to szybciutko mielismy odpowiedz. A w tym 7 nie wyszukał mi nawet po 10 min! I wogóle te opisy...zeby je całe przeczyttac trzeba na maksa rozciagnac okienko...lipa....

Mi aż tak wolno nie szuka, podobnie jak w 6.0. Poza tym gg 7.0 posiada funkcję sprawdzania kto do nas pisze bez otwierania okna rozmowy.
Co do tych opisów to zeczywiście tak jest i mi też się to nie podoba, nie trzeba mieć pionowych statusów, wystarczą długie i gg nie potrafi ich całych pokazać. :? Nie ma co osądzać gg, zreszczą to tylko wersją testowa (beta). :wink: Zobaczymy co się zmieni po poprawkach. :wink:

15 Lis 2005, 20:18

Hpest napisał(a):
Jędrzej napisał(a):
A w 7.0 chcąc zobaczyć i przeczytać czyjś opis to trzeba sobie rozciągnąć dadulca żeby zobaczyć całość to naprzykład jedna z wad.

Wystarczy jedynie kliknąć na przycisk"informacja o kontakcie" jest dostępny przy każdym kogo mamy na liście.
Funkcja ta pokazuje aktualny status osoby,nr gg, IP, data kiedy ostatnio była widziana sprawdzana osoba, oraz aktualny opis

A w Mirandzie wystarczy najechać na kontakt i wyświetla cały opis, ostarnią wiadomość, numer GG i wszystkie inne informacje jakie mam o tym kontakcie. A tak wogóle to co ma się wyświetlać mogę sobie sam skonfigurować :grin:
kaajka19 napisał(a): GG 7 często się wieszą, cały czas trzeba restartować, muli się tnie i wogóle

A mi Miranda po odpowiedniej konfiguracji już się w ogóle nie wiesza :grin: (wieszała się tylko jak instalowałem jakieś niefachowe, niestabilne wtyczki)
RainMan napisał(a):zauważyliście że w tym gadulcu jest bardzo lipna metoda wyszukiwania!

To to już wina serwera mi się wydaje, ale mam nadzieje że jeszcze trochę i ludzie poprzerzucają się na inne sieci i nie będzie trzeba używać tego beznadziejnego gg :P
Jędrzej napisał(a):Gadu
Gadu
7,0
Dobre
Ale(...)
Pod pomidory :P

A tu parę linków, żebyście mogli zobaczyć co można zrobić z Mirandą jak się ma Windowsa XP (ja z 98 niestety nie mam aż takich możliwości):
http://img389.imageshack.us/img389/795/nowy41pj.gif
http://img419.imageshack.us/my.php?image=untitled16uu.png
http://img277.echo.cx/img277/3903/mm9dd.png
A w razie jakby ktoś się skusił to macie polską stronkę o Mirandzie.
Wyślij odpowiedź