Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

gg na komorce - opłaty

13 Lip 2007, 17:46

czesc mam pytanie, sciagnalem sobie gg na komorke w wersji java - i bedzie mi pobierac tlyko za "abonament "okres 90 dni, koszt aktywacji 9,00 zł (10,98 zł z VAT) czy za jakies polaczenia inne ? :roll:

13 Lip 2007, 17:50

Kod:
Ile kosztuje Gadu-Gadu w telefonie?
Za korzystanie z Gadu-Gadu w telefonie zapłacisz tylko złotówkę z VAT (0,82 zł netto) tygodniowo. W tej cenie zawiera się opłata abonamentowa za korzystanie z usługi oraz opłaty transmisyjne za przesyłane dane, więc nie musisz obawiać się żadnych dodatkowych, ukrytych kosztów korzystania.

Więcej info: http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... /gadu_gadu

13 Lip 2007, 20:23

ale polaczenie z internetem tez w to wlaczone jest?

13 Lip 2007, 20:26

W Heyah GG i Era GG 1,22 zł tygodniowo bez dodatkowych opłat jeśli masz jadu gadu płacisz za transmisję gprs

31 Lip 2008, 17:25

Trochę się pozmieniało w cenniku TT i Heyah: płaci się 1,50 za tydzień albo 5 zł za miesiąc. Zastanawia mnie jak to jest w innych sieciach. I rozumiem, że jeśli zainstaluje się jadu gadu, to płaci się za transmisję danych. Jak to wygląda cenowo? Co się bardziej opłaca? Ile danych zżera gg i na jakich zasadach?

31 Lip 2008, 23:11

Ja wolę kupić pakiet GPRS 20 MB za 5 zł i zamiast gg używać parlingo (zupełnie darmowy program. Obsluguje wiele innych protokołów)
www.parlingo.com .Siedzę na gg bez ograniczeń i jeszcze spokojnie starcza mi na surfowanie po necie. A gg zżera mi 2-3 MB miesięcznie

01 Sie 2008, 20:34

A ile siedzisz na gg w telefonie? Bo ja na pewno codziennie kilka razy wpadam. Pasuje mi ten abonament miesięczny za 5 zł na gg, ale jeśli mogę jeszcze taniej...to dlaczego nie ;) Skoro są takie możliwości.

03 Sie 2008, 15:24

Pakiet mam w plusie. Na gg siedziałem 2-3 godziny dziennie (akurat przez miesiąc nie miałem neta) i pochłonęło 5 MB. Pozostały transfer (15 MB) wystarczył na sprawdzenie poczty (3 razy dziennie) i wyszukiwanie informacji w necie (wyłączone pobieranie obrazki). W jakiej sieci masz telefon ?

04 Sie 2008, 12:10

Mam TakTaka.

06 Sie 2008, 14:21

czy ktos wie, czy majac w 6280 zainstalowane gg, moge korzystac z gg w Mobilkingu? I jakie ewentualnie oplaty mi pobiora? :)

06 Sie 2008, 15:06

Spróbuj zainstalować parlingo w wersji java (www.pralingo.com). Jeśli chodzi o ceny to: Link
Z tego co wiem w Mobilkingu jak na razie nie ma pakietów GPRS :sad:

W razie problemów pisz na PW :wink:

07 Sie 2008, 12:50

dzieki za odpowiedz, ale mam jeszcze kilka pytan:
a co to jest pralingo? I po co mi to przeciez mam gg. A co do Mobilkinga, to przeciez maja mozliwosc laczenia się netem, więc pewnie gg tez by może zadzialalo. Co myslisz?. A widzieliscie co zaproponowal ostatnio Mk http://www.telix.pl/artykul/niespodzian ... 23606.html
niezle to wyglada.

07 Sie 2008, 14:39

Parlingo to coś jak gg ale darmowe. Nie musisz płacić za używanie programu. Program obsługuje też inne protokoły

Re: gg na komorce - opłaty

27 Sie 2008, 15:32

Zrobiłam mały rekonesans. Mam Eragg w TakTaku, płacę 5 zł/miesiąc, bez dodatkowych opłat. Mobilne GG w erze pobiera opłatę za transfer, ale to jest płatna usługa. Żeby płacić tylko za transfer- można władować darmowy program jadu-gadu. No, i wtedy tylko za transfer danych pobiera. Podobno niedużo. Zastanawiam się jednak, czy mi sie opłaca takie eksperymentowanie, skoro za niewielkie pieniądze mam działające gg i święty spokój. Ale opcje są :) O parlingo nigdy wcześniej nie słyszałam. Ale alternatywą dla niego jest chyba właśnie jadu-gadu.
Wyślij odpowiedź