Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

GG w Sony Ericsson w200i

29 Cze 2008, 21:50

Witam
mam taki problem,chciałbym zainstalować i uruchomić gg w telefonie Sony Ericsson w200i kartę sim w telefonie mam z orange, pobierałem już gg z strony gadu-gadu na telefon i włączam gg i dochodzi do ładowania gg do 8% i dalej nic :/ wiec zwracam się do was co zrobić :?: może macie jakieś porady.

29 Cze 2008, 23:05

1. Sprawdź swoją konfigurację gprs w telefonie wg. tej listy
2. Pobierz najnowszą wersję gg ale bez certyfikatu stąd

30 Cze 2008, 10:40

1. Sprawdź swoją konfigurację gprs w telefonie wg. tej listy

Jak to sprawdzić :oops:

30 Cze 2008, 11:39

W telefonie wejdź w poniższe opcje

-> Ustawienia
Image

-> Łączność
Image

-> Ust.internetowe
Image

-> Profile internet.
Image

Wybierz jeden istniejący aby go edytować lub dodaj nowy i w odpowiednich rubrykach wpisz to co w linku podanym w poprzednim poście.

30 Cze 2008, 13:26

No i porobiłem tak jak ty mówiłeś, i dalej to samo :/

30 Cze 2008, 13:34

Mobilne gg jest syfiate i trzeba za nie płacić. Proponuję ściągnąć jadu gadu lub parlingo (wersja java. Parlingo obsługuje też inne protokoły niż gg, mozna wysyłać obrazki, dźwięki itp...)

Co do konfiguracji: http://ustaw.orange.pl/ (Konfiguracja Internet po GPRS)

Komunikatory:
http://www.palringo.com/
http://jadugadu.prv.pl/

30 Cze 2008, 22:35

No i wszystko tak zrobiłem jak pisaliście i gg ładuje się do 8% i wyskakuje komunikat błąd połączenia z internetem. :/

01 Lip 2008, 08:44

To zrob jeszcze tak wejdz w menedzer plikow-> znajdz plik gg i najedz na niego-> wcisnij "wiecej"->uprawnienia->dostep do internetu->wybierz "zawsze pytaj"->uruchom gg i gdy zapyta przez co ma laczyc wybierz odpowiedni profil.

01 Lip 2008, 09:12

No i zrobiłem tak i dalej nic :/ internet ładnie pięknie mi chodzi a gg nie :/ może dla tego nie chce się połączyć bo jest ta wersja gg co mam zrąbana :?: sam już nie wiem.

P.S Co chwile wyskakuje komentarz zezwolić na aplikacje do internetu i uruchamianie gg stoi w 8%

01 Lip 2008, 13:17

powiedz mi jaki profil internetowy wybrałeś, a jakie masz do wyboru ??

01 Lip 2008, 13:40

Wybrałem Internet Gprs a mam do wyboru, WAP ORANGE i MMS ORANGE

P.S Podobno dużo osób co są w orange to im też gg nie chodzi..

01 Lip 2008, 18:00

Ja jestem w Orange i mi chodzi, zrób jeszcze tak
ustawienia -> łączność ->transmisja danych->konta danych->nowe konto->transmisja ps i

nazwa = internet
apn = internet
nazwa użytkownika = internet
hasło= nic nie wpisuj

potem ustaw aby domyślne było to konto i sprawdź u mnie w SE K550i właśnie to działa w ten sposób.

01 Lip 2008, 19:06

LOL,to już do szału mnie doprowadza włączam gg nawet nic się nie ładuje a od razu wskakuje 8% i nic się nie dzieje :/

01 Lip 2008, 20:09

Dawid przyjedź z telefonem do mnie to ci go ustawię :D

01 Lip 2008, 20:22

taa fajnie ja z jestem z nowego sącza a ty z zielonej góry akurat nie daleko ;-) ile za ustawienie takiego czegoś płaci się w serwisie :?:
Wyślij odpowiedź