Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

głośniki w laptopie VS słuchawki

24 Kwi 2009, 12:37

niedawno kupiłem odtwarzacz MP3 firmy KORR, 1GB + słuchawki, no i po podłączeniu tych słuchawek do kompa okazało się że dźwięk jest lepszy niż z głośników. gdy grałem w PES'a słychać było (na słuchawkach) że "zawodnicy kopią piłkę a nie kartofle" (głośniki).
dlaczego tak jest, muzyka też jest lepsza na słuchawkach.
dlaczego tak się dzieje? u kumpla na stacjonarnym, w głośnikach oddzielnych też jest lepsza jakość niż na moich wbudowanych.
czy aż takie badziewie dają w laptopach?

Re: głośniki w laptopie VS słuchawki

24 Kwi 2009, 17:49

Głośniki w Laptopach to porażka. Moja siostra posiada laptop Acer TM 2480 i szczerze mówiąc Nokia n73 gra lepiej i głośniej na głośniku....
Po podłączeniu głośników Creative P380 lub słuchawek różnica była kolosalna.

24 Kwi 2009, 18:58

na stałe mam stacjonarny PC a teraz przez chwilkę pracuje na Toshiba M300. Nie najnowszy model ale kiedyś był dość drogi. I stwierdzam "nausznie" jako fan muzyki że jak ktoś musi już słuchać czegokolwiek na laptopie to niech lepiej zaopatrzy się w nawet najgorsze słuchawki - nawet takie za 5 zeta - to wtedy będzie miał i tak lepszy głos niż z głośników. Zresztą czego można wymagać od głośników i wielkości pięciozłotówki...

24 Kwi 2009, 20:10

JEDREK napisał(a):Głośniki w Laptopach to porażka. Moja siostra posiada laptop Acer TM 2480 i szczerze mówiąc Nokia n73 gra lepiej i głośniej na głośniku....

no niestety kuzynek mnie zagłuszał swoim SE k750i :D
a Nokia n73 też okazała się lepsza.
trochę mi głupio było :oops:

24 Kwi 2009, 21:18

Piskorz napisał(a):no niestety kuzynek mnie zagłuszał swoim SE k750i :D
a Nokia n73 też okazała się lepsza.
trochę mi głupio było :oops:

To podłącz lapka do wieży/kina domowego lub jakiegoś zestawu 2.1. Wtedy kuzynkowi się zrobi głupio ;)

24 Kwi 2009, 22:12

JEDREK napisał(a):To podłącz lapka do wieży/kina domowego lub jakiegoś zestawu 2.1. Wtedy kuzynkowi się zrobi głupio ;)

i z tym jest problem, bo w przeciwieństwie do (zapewne) większości naszego społeczeństwa nie posiadam kina domowego, wieży itp.
a jak biorę dźwięk na maksa to mi laptopa zawiesza :D , przy niektórych piosenkach tak nie jest, ale to wyjątki, coś jak 1/1.000.000 ;)
zrezygnowałem z zakupu głośników bo myślałem że nie będą potrzebne. no cóż człowiek jest omylny.
Wyślij odpowiedź