Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Gmail - strona logowania

02 Lis 2013, 12:20

Witam,
od pewnego czasu (ok. miesiąca) zamiast normalnej (starej) strony logowania do gmaila mam coś takiego jak w załączniku.
Gmail.jpg
Gmail.jpg (29.61 KiB) Obejrzany 5062 razy

Zamiast czarnych pól mam oczywiście napisane e-maile.

Wie ktoś jak mogę wrócić do standardowej strony logowania?

Re: Gmail - strona logowania

02 Lis 2013, 13:01

Znając życie, Google znowu uszczęśliwia na siłę użytkowników i psuje wszystko, co się da pod pretekstem ułatwienia korzystania/przystosowania do dotykowców/dostosowania do norm unijnych/[tu wpisz inny absurdalnie głupi powód].

02 Lis 2013, 14:32

No właśnie też mi się tak wydawało, ale nigdzie nie mogę znaleźć jak wrócić do poprzedniego stanu rzeczy. Raz mi się samo zmieniło na poprzednią wersję ale potem się ... odmieniło znów do nowej.

Nic by mi w tym nie przeszkadzało gdyby nie to, że jak kliknę w strzałkę odnośnie danego konta to tam nie ma zapisanych haseł, muszę wejść w "dodaj konto" i tam dopiero mam od wszystkich kont zapisane hasła i nijak nie mogę tego zmienić.

A jeszcze gorsze jest to że tylko mi się wśród znajomych ten wygląd zmienił :evil:

05 Lis 2013, 18:47

Ze starym menu nie ma problemów. Rozwiązania: http://www.instalki.pl/demonstracje/int ... oogle.html
Natomiast co do starej strony logowania to póki co, nie spotkałem się z metodą na przywrócenie poprzedniej funkcjonalność. Chyba google zmieniło na dobre.

nielubieczekac napisał(a):A jeszcze gorsze jest to że tylko mi się wśród znajomych ten wygląd zmienił :evil:

Nie bardzo rozumiem. Wiele osób używa jednego kompa?

05 Lis 2013, 19:20

Nie, pewnie tylko na jego koncie była ta zmiana. Podobnie szło ze zmianą wyglądu profili na YouTube, najpierw miała część ludzi, później wszyscy stwierdzili, że jest do bani, a na końcu Google wprowadziło wygląd na amen.

06 Lis 2013, 13:08

Ok, już rozumiem ;) Jednak w tym przypadku zmiana była widoczna przed zalogowaniem, więc google musiałoby to rozgraniczać np. wg. adresów IP. Wydaje mi się, że zmiana strony logowania była wprowadzana dla wszystkich użytkowników z PL.

07 Lis 2013, 16:10

Też sie zdziwiłam jak mi sie tak zaczeło wyświetlac ale trzeba się przyzwyczaic :)

13 Lis 2013, 13:11

Dobrze, że zrobili, to przeskakiwanie między kontami. Nie trzeba znać wielu haseł np. żeby się zalogować na youtube.

22 Lis 2013, 13:07

Pangia napisał(a):Znając życie, Google znowu uszczęśliwia na siłę użytkowników i psuje wszystko, co się da pod pretekstem ułatwienia korzystania/przystosowania do dotykowców/dostosowania do norm unijnych/[tu wpisz inny absurdalnie głupi powód].

Mi taka forma logowania odpowiada, łatwo można się przełączać między kontami bez zbędnego pisania ;)
A należy zrozumieć, że zmiany są dobre, w miejscu stać nie można. Mobile to przyszłość, po statystykach na swojej www widzę prawie 18% ruch z komórek.

02 Gru 2013, 13:50

Nie podoba mi się to co zrobili. Na yt na siłe wymagają używania swojego imienia i nazwiska jako profilu. W logowaniu google też zrobili do kitu. Więcej śmietnika niż pożytku.

02 Gru 2013, 18:31

a ja jestem zadowolony. trochę usprawnia przeskakiwanie między kontami

04 Gru 2013, 23:33

Mi się podoba.

09 Gru 2013, 13:52

Według mnie to bardzo funkcjonalne rozwiązanie. Nie muszę za każdym razem wpisywać loginu, wylogowuje się z jednego konta i szybko mogę się zalogować na inne. Wiadomo, że można skorzystać z opcji zapamiętywania w przeglądarce, ale jednak taka opcja jak w gmailu u mnie się sprawdza lepiej :)

10 Gru 2013, 21:13

a ja jestem zdania, że to znacznie ułatwi szybką zmianę kont zwłaszcza mając kilka skrzynek (prywatna + do pracy + typowo spamowa) jestem za :)

15 Gru 2013, 17:10

jeśli korzystasz z przeglądarki Google Chrome, to takie cuda się dzieją.
kiedy przerzucisz się na inną - Twój problem zniknie ;-)
Wyślij odpowiedź