TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

gra by daro

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

gra by daro

Postprzez daro » 02 Sie 2005, 09:14

PostUA:

Tak, tak, tak--> "gra by kg.daro"

Zrobiłem grę a w zasadzie jej grywalny prolog :d
zapraszam do grania albowiem naprawde warto :d
poniżej znajduje sie link do gry.
http://xthost.info/bnbn/gra.rar

instrukcja obsługi [ od zainstalowania do ujrzenia menu :d ]
1. ściągnij gre na komputer (chyba umiesz to robic?)
2.Wypakuj gre za pomocą programu winrar (jezeli go nie masz to odwiedź strone http://winrar.pl )
3.uruchom plik znajdujący się po wypakowaniu.
4.instalacja
3a.zainstaluj grę mojego autorstwa którą sciągnąłeś stosując się do wyżej zamieszczonych podpunktów
5. uruchom gre bedac w folderze gdzie zainstalowałes gre, plikiem "game"(taka czerwona zębatka)
6. rozkoszuj się mą grą.

STEROWANIE.
lewo- strzałka w lewo;
góra - strzałka w góre;
dół - strzałka w dół;
prawo - strzałka w prawo;
menu - klawisz "x";
potwierdzenie wyboru, akceptacja, -->"enter";
naluwanie wybory, deakceptacja, -->"esc";

problemy techniczne;
jezeli nie mozesz uruchomic gry:
1. byc moze jest to spowodowane tym ze nie masz zainstalowanego programu:
-rpgmaker XP ---> http://www.rpgmaker.pwii.pl/download/pr ... akerXP.exe
-oraz ptahy do niego
----> http://www.rpgmaker.pwii.pl/download/pr ... -RPGXP.msi <---jezeli wywali krzaczki to skopij link do flashget`a i sie sciagnie normalnie.
2.jezeli punt pierwszy odpada to kombinuj na własną ręke.

zapraszam do ściągani i grania

jeżeli ściągniesz i zagrasz to powiedz czy Ci sie podoba
tylko sie NIE PODLIZUJ
PISZ SZCZERZE, oraz napisz co bys ewt w tej grze zmienił
(co do postaci DB -->jezeli znajde na necie idealne "obrazki" to z chęcią umiszcze e w grze)
daro
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 18 Sty 2005, 22:13

Postprzez deamon » 02 Sie 2005, 10:51

PostUA:

wyskakuje mi błądzik 'Nie można odnaleść RGSS100J.dll
deamon
Postujący
Postujący

Dołączenie: 17 Mar 2005, 16:36

Postprzez daro » 02 Sie 2005, 20:44

PostUA:

wtakim razie ścignij program i path, do ktorcyh linkmpodalm ponizej
daro
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez zebra » 03 Sie 2005, 19:14

PostUA:

Występuje u mnie taki sam błąd, jak deamonowi, o brakującym pliku biblioteki DLL. Ściągnęłabym potrzebny program, tylko że podane przez ciebie linki nie działają... Coś nie za bardzo się starałeś tworząc tę grę, w końcu nie sztuką jest ją zrobić na odwal, tylko z sensem i działającą, przede wszystkim. A teksty w stylu: "kombinujcie na własną rękę" jakoś do mnie nie przemawiają. Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie się dwoił i troił, żeby zagrać w twoją grę, bo podobnych jest tysiące w internecie. Więc jak już coś robisz, to zrób to porządznie. To nie jest jeszcze moja ocena, ale kilka słów motywującej krytyki. Zobaczymy jaka będzie ocena gry, dopiero jak już w nią zagram... Mam nadzieję, że już niebawem, daro.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez daro » 04 Sie 2005, 03:44

PostUA:

posłuchaj mnie uważnie.... w momencie gdy założyłem temat linki działały ...
poprostu serv na którym stoją ma problemy techniczne.
trosze cierpliwości i będzie oki....

jakieś 2h temu skończyłem v0,1 mojej gry
zapraszam do sciągania....
http://xthost.info/bnbn/grav0,1.rar
btw...jezeli tamto bylo dla was hmm... szokiem .
to tera si szykujcie na zawał.
a taK NA POWAZNIE.
sciagnijcie zagrajcie i powiedcie co sadzicie o wersji 0,1.

no i co ?
daro
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez deamon » 04 Sie 2005, 08:52

PostUA:

i zowu ten sam błąd.
deamon
Postujący
Postujący

Dołączenie: 17 Mar 2005, 16:36

Postprzez daro » 04 Sie 2005, 13:12

PostUA:

i znowu jeszcze raz powarzam
demon i inni sluchajcie.....
jezeli server na ktorym stoja pliki bedzie sprawny to pobierzcie program w ktorym tę gre zrobilem... tylko tak mozna grac.
jezeli pobierzecie juz pliki...
to
1.zainstalujcie program.
2.zainstalucie path tam gdzie zainstalowaliscie program.
3.wtedy gra na pewno wam odpali.
4. ui jeszcze jedna istotna sprawa....
program ktorym robile gre to RPG Maker XP...
jak sama nazwa wskazuje jest to program pod XP.
jezeli macie bledy z bibliotekami dll to zastosujciesie do punktow 1-2.
daro
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez zebra » 04 Sie 2005, 16:46

PostUA:

daro, nikt nie jest tutaj ślepy i nie rozumie tego, co tutaj napisałeś. Ściągnęłam twoją grę w wersji 0.1. Występuje nadal taki sam błąd o brakującym pliku DLL. Stosuję się więc do podanych przez ciebie wskazówek i instaluję RPG Maker XP. I wszystko byłoby OK, gdyby nie fakt, że podane przez ciebie linki nie działają (twierdzisz, że problem z serwerem). Szukam więc w sieci na własną rękę RPG Maker XP. I znalazłam kilka źródeł. I nadal nic... Odnośniki na różnych stronach z downloadem są nieaktywne lub występuje problem z serwerem. Więc moje pytanie jest takie: czy posiadasz może inne linki z potrzebnym programem (RPG Maker XP)?? Byłabym wdzięczna i podejrzewam, że inni użytkownicy także, gdby w końcu mogli się nacieszyć twoją grą. A chyba na tym ci zależy. Na pozytywnej ocenie. Pozdrawiam i bez urazy. A tak na marginesie, to ciągle próbują zdobyć RPG Maker XP + path. Uzbroiłam się więc w cierpliwość...
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez daro » 05 Sie 2005, 02:23

PostUA:

dobrze,
mam linki wrzucilem na xthost wiec problemow nie powinno byc z ich pobraniem.....
rpg maker
http://xthost.info/bnbn/RpgMakerXP.rar

path
http://xthost.info/bnbnbn/path.rar

:d mam nadzieje ze teraz nie maci problemu z ściągnięciem programu i patha.
u mnie w chwili obecnej wszystko smiga a u was ?
daro
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez gtasanandreas » 05 Sie 2005, 12:31

PostUA:

w jakim programie zrobiles te gre powiedz prosze
gtasanandreas

Postprzez zebra » 05 Sie 2005, 15:25

PostUA:

gtasanandreas napisał(a):w jakim programie zrobiles te gre powiedz prosze

Przeczytaj jeszcze raz posty od daro. Masz:
daro napisał(a):...jezeli server na ktorym stoja pliki bedzie sprawny to pobierzcie program w ktorym tę gre zrobilem... tylko tak mozna grac...
Czyli program RPG Maker.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez krystian » 05 Sie 2005, 17:56

PostUA:

hej dlaczego jeśli sciagnelem patcha do tej gry i rozpakowalem go to tam pisalo ze plik jest uszkodzony czy cos takiego co mam z tym zrobic :evil:
Awatar użytkownika
krystian
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Lip 2005, 10:00
Miejscowość: PL

Postprzez zebra » 09 Sie 2005, 15:38

PostUA:

No więc po wielu, wielu próbach ściągnięcia gry, w końcu udało mi się ją zainstalować, ściągnąć RPG Maker+path i w końcu miałam zaszczyt zagrać w twoją grę... Przyznam, że powoli traciłam już ochotę i wiarę w to, że kiedykolwiek w nią zagram, ale rozumiem, że to nie twoja wina, tylko kłopoty z serwerem. Miało być bez podlizywania się, więc OK :wink: . Gra jest naprawdę bardzo fajna. Może to zbyt ogólne określenie, ale jak na wstępie... Muzyka i dźwięki nie irytują, jak to się często zdarza. No, może trochę ponosi człowieka, jak słychać żałobne dźwięki podczas wyświetlania ekranu Game Over, ale ogólnie muzyka i efekty dźwiękowe naprawdę OK. Walka z przeciwnikami nie stanowiła większego kłopotu. Z jednej strony plus, a z drugiej to nie zaszkodzi nikomu odrobina wysiłku :wink: . Co do możliwości taktycznych gracza, to jest w czym wybierać i to jest plus. Natomiast co do planszy i tła gry, to może troszkę więcej zieleni? :wink: Przydało by się posadzić jakieś drzewko i krzaczek? :wink: . Obiecujące początki... Liczę, że się rozwiniesz w tym kirunku. Pozdrawiam! A tak na marginesie, to znakomite dialogi :lol: . Ubaw co nie miara, szczególnie z tym "kurwiszonem". Tylko pamiętaj, żeby nie przekroczyć granicy dobrego smaku. No i tak poza tym, to wyczuwam ukrytą dyskryminację płci pięknej :wink: . Czy to takie złe, że ktoś zamienia się w dziewczynę? :lol: :wink: . Pozdrawiam!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez Hpest » 11 Sie 2005, 01:47

PostUA:

Hehe ja zastosowalem sie do instrukcji "daro"
i wszytko gra.
Gra mi sie podoba czekam na nastepna :D

Pozdrawaim* Hpest 8)
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez daro » 11 Sie 2005, 23:59

PostUA:

zebra napisał(a):No i tak poza tym, to wyczuwam ukrytą dyskryminację płci pięknej :wink: . Czy to takie złe, że ktoś zamienia się w dziewczynę? :lol: :wink: . Pozdrawiam!

Czy to takie złe ??
hmm...niewiem jeszcze sie nie zamienialem w dziewczyne :lol:
co do tej dyskryminacji to mylisz sie bo w końcu poco miał bym ją dyskryminować.
fakt, faktem ...ze bylo kilka przykladow jak np. dolączenie xxx-laski do drużyny :lol:
albo jak zauważyłes na samym początku gry podczas rozmowy z pierszym ziomkiem heh -->dwie opcje tam byly jedna taka sobie -->druga ostrzejsza.
przy tej ostrzejszej deczko ciekawiej bylo.
aczkolwiek bohater przerażił się tego kim był przez pewien czas. hehe:lol:
wkrótce zamieszcze link gdy ukończę gre w wersji 0,2 :d.
daro
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników