Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Grafika problem (GeForce 7300GS)

14 Lut 2010, 14:22

Witam!
Ostatnio chyba spaliła mi się karta graficzna (GeForce 7300GS), kiedy grałem nagle zresetował mi się komputer i przy logo płyty głównej
i logo windowsa pojawiają się białe pionowe pasy. Potem kiedy normalnie byłaby strona logowania (tam gdzie użytkownicy) monitor nie dostaje sygnału i się wyłącza. Z tą kartą działa tylko system awaryjny. Bez karty chodzi wszystko normalnie.
Jeżeli da się z nią coś zrobić za niewielkie pieniądze to proszę o pomoc, jak nie to proszę o doradzenie nowej karty.

Oto mój sprzęt:
procesor: Intel Core 2 Duo 4300 (1,8 Ghz)
pamięć: 2gb ram
płyta główna: P5VD2-MX (złącze PCIe)

Z góry dziękuje!

ps. dorzucam jeszcze zdjęcie karty i ubytku na niej i czy on ma jakiś wkład w wadliwość sprzętu a jak tak to czy da się to naprawić.

<A HREF="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5b99c11c8fc95c1e.html">Zdjęcie karty</A>

Re: Grafika problem

14 Lut 2010, 16:54

Hmmm, spróbuj Ją ładnie docisnąć. Może podziała, jak nie no to niestety albo ktoś ci dolutuje kawałek ścieżki albo nowa karta.
A przy trybie awaryjnym grafika wyświetla się normalnie?

14 Lut 2010, 21:05

przy trybie awaryjnym tak, a gdzie można to dolutować?

15 Lut 2010, 17:43

Coś mi się widzi że spróbuj zrobić reset CMOS i format c: albo przynajmniej stery od grafy przeinstaluj. Bo skoro tryb awaryjny jest poprawny to można mieć nadzieję że się obędzie bez interwencji lutownicą.
A gdzie to dolutować; u znajomego albo se musisz pogadać z jakimś gościem co uczy elektroniki w technikum tudzież studentem tego kierunku.
Wyślij odpowiedź