Ostatnio zaobserwowałem że moje GTA VICE CITY i GTA SAN ANDREAS strasznie przyśpieszyło. Nie umiem powiedzieć czy stało by się tak samo przed formatem. Ale stało się to po tym jak oddali mi dysk z naprawy gwarancyjnej, wymieniłem procka na dwurdzeniowego i wgrałem xp z dodatkiem SP3. To pierwsze wykluczam bo co ma dysk do przyśpieszenia w grze. Procesor też w pewnym sensie wykluczam bo u mojego kolegi oraz mojego kuzyna działają te gry bardzo dobrze a też mają dwa rdzenie. Najbardziej jestem pewny tego że to będzie wina Service Packa 3 dla XP bo u kuzyna i kolegi jest SP2. Nie chciałbym znowu robić po tygodniu formata, dlatego pytam czy jest do tego może jakaś łatka, patch cokolwiek co spowodowało by zoptymalizowanie działanie tych gier a także innych których jeszcze nie instalowałem a może występuje w nich ten sam problem, czy może muszę instalować XP bez dodatku SP3 a z dodatkiem SP2. Do tego wszystkiego z dnia na dzień przestał mi działać samp a mimo że to mimo wszystko san andreas on działał w miarę optymalnie. Po prostu klikam prawy przycisk myszy na serwer który wybrałem i connect i nic nie łączy mnie. Czy to może być też spowodowane SP3 czy może to wina internetu (Mam netię 1MB/s). Napiszcie mi prosze co najprawdopodobniej jest powodem problemów występujących w tych grach i jak to naprawić bądź z optymalizować.
P.S. Poza prockiem z semprona LE-100 na Athlona 64 X2 5200+ i dyskiem z WD1600JB na WD1600AAJB nic nie zmieniałem