Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

GTX260 do 400W

24 Maj 2013, 18:28

Witajcie, dzisiaj mam zamiar podłączyć GTX'a 260 do komputera. Niestety, do początku czerwca(mam nadzieje), jadę na bardzo słabym zasilaczu, mianowicie 400W Codegen(tak, wiem). Pytanie jest takie: Czy instnieje możliwość spalenia jakiejś części kompa od razu po podłączeniu karty i włączeniu go? Czy może wystarczy że będę sprawdzał temperatury i jeśli będą za wysokie to spowrotem dam starą kartę? Pytam ponieważ głupio żeby karta leżała bo jest o wiele lepsza od mojej starej. Po prostu chce wiedzieć czy w kilka sekund jestem w stanie spalić wszystko ?

Re: GTX260 do 400W

24 Maj 2013, 19:16

Zasilacze zazwyczaj mają zabezpieczenia przeciwzwarciowe, przeciwprzepięciowe... itp. Jak zasilacz da za mało prądu to będą restarty, blue screeny i niespodziewane zawieszki. Raczej nic nie powinno się spalić. Pod małym obciążeniem komputer może nawet działać sprawnie. Ten zasilacz to taki na styk. Markowe 400 W dało by sobie na pewno radę z tą kartą. Ja miałem taką sytuację, że zasiłka nie wyrabiała i nic mi się nie spaliło.

24 Maj 2013, 19:24

Dzięki, właśnie podłączyłem i działa elegancko, mógłbyś mi podać jakiś program do pomiaru temperatury? Everest nie pokazuje mi temperatury GPU :/

24 Maj 2013, 19:58

Riva Tuner
Wyślij odpowiedź