Rozmowy na tematy związane z filmem. Opisy, recenzje.
Wyślij odpowiedź

Hobbit. W oczekiwaniu na premierę

19 Gru 2012, 10:48

Hobbit to jedna z najbardziej kultowych książek mojej młodości. Od wielu miesięcy czekam na premierę filmu w reżyserii Petera Jacksona. Jak myślicie, film sprosta oczekiwaniom fanów?
Znajomy już był na pokazie przedpremierowym i czytając recenzję nie mam co do tego wątpliwości. Zresztą zobaczcie sami:
http://kulturawkrakowie.pl/2012/12/film-hobbit-recenzja/

Re: Hobbit. W oczekiwaniu na premierę

19 Gru 2012, 11:23

Moi znajomi akurat pozytywnie oceniali Hobbita, ale też jednak narzekali na nudne i niepotrzebne sceny.

Bo twórcy rozłożyli hobbita na 3 części - a książka chyba miała tylko 200 stron? ;D Trochę to dziwne..

19 Gru 2012, 16:43

Nigdy nie czytałem tej bestsellerowej książki (zawsze wolałem horrory). Film Hobbit obejrzę więc, nie roszcząc względem twórców żadnych pretensji. To czy uznam ten obraz za godny polecenia, zależeć będzie zatem jedynie od doznań, wywołanych treścią płynącą z ekranu. Zdradzę w tajemnicy, że liczę na dobrze zainwestowany czas... :D

24 Sty 2013, 00:32

Film jest świetny! Warto pójśc do kina i zobaczyć na dużym ekranie...wcale nie gorszy od Władcy!

04 Lut 2013, 19:02

obejrzałam film i szczerze przyznam,że strasznie mi się podobał,dobrze opowiedziana historia.

21 Lut 2013, 14:32

A ktoś kto czytał książkę może się wypowiedzieć? Pewnie bardzo okrojony jest ten film. I ciekawe czy to prawda, że będą jeszcze 2 kolejne części?

23 Mar 2013, 16:56

To prawda, film został podzielony na 3 części, a książka ma nieco ponad 200 stron :P

26 Mar 2013, 14:45

Film kozak. Byłem w kinie na wersji 3d. Jak Frodo rzucił palącą się szyszkę to miałem śmierć w oczach. Od znajomych słyszałem dużo złych opini na temat tego filmu - pewnie dla tego, że oglądali na kompie jeszcze w jakiejś słabej wersji...

Książkę też czytałem. Z 10 lat temu :)

04 Paź 2013, 22:06

Idzie kolejna część filmu, czego się można spodziewać. I nie chodzi mi o fabułę, bo czytałem książkę, chociaż pierwsza część trochę odbiega od niej (jak zwykle w filmach "poprawiają" książki).
Ostatnio edytowany przez Plamka, 15 Maj 2014, 16:10, edytowano w sumie 1 raz

06 Paź 2013, 13:32

film bardzo fajny ! :) ale jednak książka fajniejsza.
Ostatnio edytowany przez Monikoss, 16 Cze 2014, 14:04, edytowano w sumie 1 raz

02 Lis 2013, 18:05

Książka zawsze mi się podobała, ale dzielenie jej na aż trzy części filmu wydaje mi się trochę naciągane.

07 Lis 2013, 16:14

Widziałam pierwszą część filmu w kinie i nie mogę się doczekać kolejnej :)

22 Lis 2013, 16:47

Jestem jeszcze przed seansem (jakoś nie mogę się zabrać do obejrzenia), ale zawsze mam problem z oglądaniem filmów na podstawie książek, które czytałam. Ciągle robię porównania i zwykle wypadają one na niekorzyść filmu. A Hobbit bardzo mi się podobał w wersji papierowej.

12 Gru 2013, 23:06

już nie mogę się doczekać kiedy obejrzę nowego Hobbita :)
Ostatnio edytowany przez LAVONDAXYZ79, 28 Sty 2014, 09:55, edytowano w sumie 1 raz

13 Gru 2013, 13:21

Wreszcie obejrzałam! I powiem Wam, że jestem mile zaskoczona. Teraz czekam na drugą część :)Z tego co widziałam premiera już niedługo :)
Wyślij odpowiedź