Rozmowy na temat tworzenia stron www oraz programowania.
Wyślij odpowiedź

Hosting dla WWW

21 Sty 2007, 17:15

Witam! Poszukuję darmowego hostingu dla mojej strony, od razu zaznaczam, że oferty typu: yoyo.pl, ovh.org, https://www.cba.pl/ i osemka.pl odpadają, gdyż korzystałem - i nie jestem zadowolony.

Wymagania od takiego hostingu

- 100MB+ na dysku
- transfer miesięczny nielimitowany lub bardzo duży (np. 15gb miesięcznie)
- PHP 4/5
- MySQL (pojemność bazy większa niż przysłowiowe 2MB ;/)
- Reklamy, hmmm - może być bez lub w postaci KONIECZNOŚCI zamieszczenia na stronie linku itp.
- łącze hostingowe nie zamulone, lub w bardzo małym stopniu (nie tak jak np. cba.pl w weekendy...)

Z góry dziękuję za pomoc!

21 Sty 2007, 17:45

darmowego nic lepszego nie znajdziesz...

ogv.org jest jak dla mnie najlepsze, ze względu na brak reklam! 100mb hosting i szytbki transfer.

21 Sty 2007, 17:48

Nie 100MB tylko 60MB... Po drugie baza danych MySQL = 2MB. Normalnie żart... Czekam na dalsze propozycje.

P.S. - Rozpatrzę też propozycje taniego hostingu, np. 10zł miesięcznie przez SMS...

22 Sty 2007, 13:18

400 MB, Nieograniczony transfer i SQL może być?? :wink: (PHP, poczta i c panel w języku polskim)

hng.pl (jednorazowa opłata 10 zł smsem)

możesz też wypróbować https://ifastnet.com/
i funpic.de

22 Sty 2007, 23:16

fiedzio napisał(a):P.S. - Rozpatrzę też propozycje taniego hostingu, np. 10zł miesięcznie przez SMS...

10 zł *12= 120 zł za ta kase to kupisz serwer bez problemu o takich paramatrach jakie potrzebujesz

23 Sty 2007, 17:55

webisp.pl <- jakoś działa, i admin wporzo... bo da się z nim dogadać.

nie polecę darmowego hostingu bo to grzech.

ps. jak masz już wykonaną schludnie stronkę, dobrze działającą i ciekawy autorski content to poszukaj sobie sponsora. Możesz zapytać na webhostingtalk.pl

23 Sty 2007, 18:04

proktor: No no, nawet niezły ten hosting :)
JEDREK: Hmm, bardzo podoba mi się ten hng.pl. Dosyć ciekawy, tylko jak z łączem? :P

Czekam na dalsze propozycje ;)

19 Lip 2008, 10:00

Może 110mb.com ?

Re: Hosting dla WWW

03 Gru 2008, 19:07

Ja mam stronke na 110mb.com i jestem zadowolony. Domeną się nie sugeruj bo pojemność wynosi 5gb. Transfer miesięczny też spełnia twoje wymagania (300gb / miesiąc). Oczywiście jest php, łącze nie muli, na stronie ani jednej reklamy. Tylko jest jeden minus baza mysql jest płatna, postawienie jej kosztuje 10$ ale masz nieograniczoną ilość baz i miejsca na nie więc warto te 10$ wydać. Jeśli szkoda ci pieniędzy zawsze możesz założyć darmową bazę np. db4free.net

04 Gru 2008, 10:31

110mb.com <--- Strasznie wolny, nie będziesz zadowolony jeżeli chcesz umieścić na nim większą stronę, oraz ma płatne mysql
Mimo to ovh i 100mb.com są to według mnie najlepsze darmowe hostingi. Lepiej trochę dołożyć i być zadowolonym

06 Gru 2008, 00:22

Small87, a co ciekawego opchnąłeś na tym serie, że 110mb.com spełnia Twoje oczekiwania?

06 Gru 2008, 00:30

Small87, a co ciekawego opchnąłeś na tym serie, że 110mb.com spełnia Twoje oczekiwania?

Na serwie stoi strona z surebetami (jedyny pewny sposób zarabiania na zakładach bukmacherskich), link w podpisie, baza danych jest świetna, i z domeną nie ma żadnych problemów.
Wyślij odpowiedź