Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
20 Cze 2007, 09:16
Witam. moja qmpela ma problem. posiada monitor lcd 17" firmy hyundai ale nie wiem jaki model problem wyglada tak: przy wlaczonym monitorze jest taka jedna zolta kresezka ktora leci z gory na dol, mniej wiecej w polowie. nie wie czym jest to spowodowane. Prosze o jakies sugiestie:)
20 Cze 2007, 09:23
Uszkodzony .
Na innym kompie też tak jest ? jak tak to nie grafa a monitor .
Może regulacja pomoże (serwis) .
20 Cze 2007, 09:31
nie wiem jak na innym kompie bo bylem u niej wczoraj wieczorem i nie bylo kiedy spr na innym kompie. ale najprawdopodobniej monitor sie sp....., popsul. a nie wiesz zym to moze byc spowodowane??
20 Cze 2007, 09:40
Zużyciem .
Zobacz jeszcze czy wtyczka w grafie dobrze wpięta .
20 Cze 2007, 13:08
Hmmm na monitorze LCD jaka kolwiek kreska to znak że matryca jest uszkodzona bądź doszło do spalenia pikseli

? Jeżeli ma monitor na gwarancji jeszcze to niech oddaje do serwisu powinni naprawić bez żadnego marudzenia

.
20 Cze 2007, 15:12
Takie kreski to w większości nawet nowych LCD "normalka", jak będziesz w sklepie jakimś typu Tesco/Auchan przypatrz się monitorom tych mniej znanych firm, a dopatrzysz się na pewno w niejednym takim monitorze różnokolorowych pikseli/kresek ;]
20 Cze 2007, 15:17
Mefisto napisał(a):Takie kreski to w większości nawet nowych LCD "normalka"
Zgodzę się tylko że normalka są jaśniejsze bądź ciemniejsze rogi oczywiście tyczy się to tylko monitorów LCD. Ale co do kresek i innych rzeczy to już jest wada monitora która trzeba zgłosić i niech naprawiają.
21 Cze 2007, 11:55
dzienx za pomoc. pewnie pojdzie monitor do naprawy bo jest jeszcze grarancja. jeszcze raz dzienx za pomoc:)
21 Cze 2007, 15:32
rapod1 napisał(a):dzienx za pomoc. pewnie pojdzie monitor do naprawy bo jest jeszcze grarancja. jeszcze raz dzienx za pomoc:)
Nie ma za co dziękować napisz co powiedzieli w serwisie .
21 Cze 2007, 21:19
jak bede cos wiedzial na ten temat to dam znac, bo to nie jest moj monitor. jeszcze raz wielkie dzinx