Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Ile twardych dysków na pc ;)

02 Sty 2006, 21:56

Siemano! Mam pytanko.... a mianowicie mam dosc starego pc ...zadna rewelacja ...twardziel 10gb troszeczke za mało jak na te czasy.... same moje dokumenty to 6gb

Wlasnie zastanawiam sie nad kupnem nowego twardego dysku i mam pewna watpliwosc. Mianowicie od płyty glownej idzie jedna tasma do podlaczenia dwuch twardzieli i od zasilacza ida kable do zasilania dwoch twardzieli

Są może jakies dodatkowe złączki aby można było by podłączyć do jednego pc np. 5 dysków ;p

Jeszcze drugie pytanie: Nie znam sie jakos rewelacyjnie na technice pc... Czy w nowych komputerach zmieniły się gniazdka do podłączenia twardego
Załączam linka do photy wejścia mojego twardziela: http://photos.allegro.pl/photos/orygina ... 3/79070397

02 Sty 2006, 23:22

Wlasnie zastanawiam sie nad kupnem nowego twardego dysku i mam pewna watpliwosc. Mianowicie od płyty glownej idzie jedna tasma do podlaczenia dwuch twardzieli i od zasilacza ida kable do zasilania dwoch twardzieli

Niestety nie ma takich złączek.

Jeszcze drugie pytanie: Nie znam sie jakos rewelacyjnie na technice pc... Czy w nowych komputerach zmieniły się gniazdka do podłączenia twardego

Nie pamiętam ale zdaje mi się że nie.

06 Sty 2006, 19:54

1.no i dobrze
2.tak zmieniły sie ale mozna kupic oba kup te ze złączme ata

@FIstach
nieznasz sie to sie nie wypowiadaj bo wprowadzasz ludzi w bład to od zasilacza to molexy do zasilania a to od mobo to tasma ata do przesyłu danych

14 Sty 2006, 22:31

maximum to 4 twardziele podlaczysz :)

14 Sty 2006, 23:10

#FIstach

Pomyśl zanim coś napiszesz. Wyobraś sobie, że teraz kukaszr idzie do sklepu kupić dysk przychodzi podłącza i dupa.

Potem do ciebie ma pretensje...

To tak na przyszłość.

15 Sty 2006, 15:38

@jaco124
wszystko zalezy od ilosci kontrolerów i wyjśc na płycie głównej ewentualnie kontrolerów wpinanych w pci/pci-e
np. dfi lanparty nf-4 sli-dr obsłuzy nawet 12 napędów i bynajmniej nie jest to płyta do serwerów
Wyślij odpowiedź