Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Instalacja Google Desktop

03 Sie 2008, 13:12

Instalacja Google Desktop i w tym mam problem gdu klikam na ten niebieski pasek nic się nie dzieje a chciałbym sobie coś z google zainstalować :-) dlaczego tak się dzieje... Proszę o pomoc... Dziękuję :500:

Dokładnie w tym miejscu klikam :

http://desktop.google.com/pl/?utm_sourc ... ampaign=pl

a zainstalować chciałbym to :

http://desktop.google.com/plugins/i/ter ... html?hl=pl

Pozdrawiam...

04 Sie 2008, 23:07

Nie wiem czemu ale u mnie też nic się nie dzieje
EDIT
Tak jak myślałem uruchom INTERNET EXPLORER a zainstalujesz to.
Ja się trochę zdenerwowałem Microsoft ma za duże wpływy ;/

05 Sie 2008, 18:33

dzięki za rade spróbuję i dam odpowiedź pozdrawiam... :500:

wszystko gra i działa ale komputer zaczął mulić, dzięki za rade pozdrawaim. narka...

:500:

08 Sie 2008, 18:45

a mam jeszcze jedno pytanie czy można jakoś wyłączyć indeksowanie plików w tym deskopie. wiem że można wstrzymać na godzinę ale czy wogólę to wyłączyć da rade...

08 Sie 2008, 18:52

Co zrobić, aby tymczasowo zablokować w Google Desktop indeksowanie i kopiowanie wyświetlanych elementów?

Kliknij ikonę Desktop na pasku zadań, a następnie w wyskakującym menu kliknij polecenie Przerwij (na 1 godzinę). Google Desktop przerwie indeksowanie aktualnie wyświetlanych elementów na najbliższą godzinę. Aby wznowić indeksowanie przed upływem godziny, w menu ikony paska zadań kliknij polecenie Wznów indeksowanie.

Co zrobić, żeby wyłączyć Google Desktop?

Wystarczy kliknąć polecenie Zakończ w menu ikony paska zadań Google Desktop. Należy pamiętać, że Google Desktop uruchamia się automatycznie po uruchomieniu komputera.

Co zrobić, aby ponownie włączyć Google Desktop?

Wystarczy przejść do menu Start i wybrać kolejno polecenia Programy → Google Desktop → Google Desktop.

Co zrobić, aby zablokować innym użytkownikom możliwość wyszukiwania danych w moim komputerze za pomocą aplikacji Desktop podczas mojej nieobecności?

Kliknij ikonę Desktop na pasku zadań, a następnie w menu podręcznym kliknij polecenie Blokuj wyszukiwanie. Wyszukiwanie Google Desktop na tym koncie będzie niemożliwe do momentu kliknięcia w menu polecenia Odblokuj wyszukiwanie (które pojawia się tylko w przypadku zablokowania wyszukiwania Google Desktop) i wprowadzenia hasła systemu Windows.

09 Sie 2008, 17:21

ale to wiem i czytałem grzecznie ponawiam pytanie czy da rade wyłączyć wogólę indeksowanie nie na godzinę tylko na zawsze i po co ono wogólę jest ?? ... bo komputer wolniej zaczął chodzić. a wyłączać całkowicie tego deskopa nie chce... pozdro

po czytałem i nie da rady ale jeśli coś wiesz to daj znać dziękuję za pomoc...
Wyślij odpowiedź