TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Instalacja Windows Xp

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Instalacja Windows Xp

Postprzez garbi » 10 Sty 2009, 13:29

PostUA: Opera/9.50 (Windows NT 6.0; U; pl)

Siemka :) Panowie oraz panie mam poważny problem przy instalacji windowsa. Mam notebooka firmy Lenovo i chciałbym sformatować Dysk C (tylko jeden mam) i zarazem Windowsa przeinstalować. I podczas włączania się instalatora z biosa wyskakuje następujący błąd: http://img214.imageshack.us/img214/179/img1438xu8.jpg
wykonałem polecenia tam wypisane ale i tak obawiam sie najgorszego że jednak mój dysk twardy jest do niczego już. Ludzie ratujcie :(
garbi
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 10 Sty 2009, 13:24

Re: Instalacja Windows Xp

Postprzez Bozz » 10 Sty 2009, 17:07

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5

W którym momencie dokładnie wyskakuje błąd? Dochodzi do momentu wyboru partycji? Spróbuj wejść do Biosu, włączyć standardowe ustawienia (Default). Później poszukaj czy jest opcja SATA mode, jeśli jest to zmień ją w pozycje "IDE". Wtedy spróbuj zainstalować system. W innym razie zintegruj sterowniki do kontrolera jak opisane w tym poradniku: viewtopic.php?f=43&t=14012 (sterowniki znajdziesz na stronie producenta). Jak utworzysz nowy obraz, nagraj go i próbuj instalować.
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez santana34444 » 10 Sty 2009, 17:08

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5

nie wiem czy to ci pomoże ale proszę:
STOP 0X0000007B oznacza: Windows XP Professional podczas uruchamiania stracił dostęp do partycji systemowej. Przyczyną może być instalacja nieprawidłowych sterowników lub infekcja wirusa. - źródło PCFormat Krok po Kroku wydanie 5/2008
Tak więc oznacza to że prawdopodobnie coś zchraniłeś podczas robienia formata, albo masz wirusa, albo podczas ładowania sterowników (tych które system windows ładuje podczas instalacji) występuje ten błąd, albo masz walniętą płytkę z Windowsem. Najlepiej porzycz od jakiegoś kumpla płytkę z windowsem lub ściągnij z neta (jeśli masz system oryginalny możesz mieć jedną kopie swojej płytki na wypadek gdyby się zniszczyła) te płytkę. Jak to nie pomoże może zanieś laptopa do jakiegoś serwisu. Niech najrzą co i jak i za parę groszy (u mnie w Poznaniu takie rzeczy robią w granicach 50-100 zł) zlikwidują ci ten problem i zainstalują windowsa (jeśli coś ci w kompie padło to możliwe że będzie to kosztowało więcej niż parę groszy).
santana34444
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Lut 2008, 23:36
Pochwały: 11

Postprzez garbi » 10 Sty 2009, 18:08

PostUA: Opera/9.50 (Windows NT 6.0; U; pl)

niestety nie dochodzi nawet do momentu Partycji :/ Podczas ładowania plików. A tak wogóle to chciałbym usunąć opcje Instalator Windows przy wyborze systemu. Już tam próbowałem ale udało mi się zmienić tylko czas z 3 na 30 sek....

EDIT

wszedłem do biosa, i tam gdzie była opcja SATA nie pamiętam już jaka była zaznaczona , ale wybrałem inną (2 opcje były) i działa. Nie wiem czy nie przyniesie to jakiś niegatywnych skutókw, w każdym razie, narazie dziękuje :)
garbi
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 10 Sty 2009, 13:24

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników