Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Intel 82801GB ICH7-mikrofon nie rejestruje głosu.

01 Lis 2008, 11:21

Moja karta to Intel 82801GB ICH7. Mam problem z moim mikrofonem. Jest poprawnie podłączony i sprawny. W rozmowie testowej skype nic nie słychać jeśli ja mówię, a jak puszczę muzykę to jest odtwarzana w rozmowie testowej jeszcze raz.

Co zrobić, aby działało? :?

Re: Intel 82801GB ICH7-mikrofon nie rejestruje głosu.

01 Lis 2008, 11:52

Wejdź kolejno:
Start - Programy - Akcesoria - Rozrywka - Regulacja głośności
Sprawdź czy mikrofon jest zaznaczony, wejdź także w Opcje - Właściwości
Gdybyś miał problemy ze znalezieniem:
Panel Sterowania - Dźwięki i urządzenia audio - zakładki Audio i Głos (Głośnosc)

01 Lis 2008, 12:06

Palacio napisał(a):Wejdź kolejno:
Start - Programy - Akcesoria - Rozrywka - Regulacja głośności
Sprawdź czy mikrofon jest zaznaczony, wejdź także w Opcje - Właściwości
Gdybyś miał problemy ze znalezieniem:
Panel Sterowania - Dźwięki i urządzenia audio - zakładki Audio i Głos (Głośnosc)

http://img523.imageshack.us/my.php?imag ... fonsv5.jpg

I to mnie zastanawia: http://img368.imageshack.us/my.php?imag ... on2do1.jpg

01 Lis 2008, 17:14

Paski mikrofonu są nieaktywne, ponieważ najprawdopodobniej mikrofon jest zle podlaczony lub jest uszkodzony. Sterowniki do katry dwiękowej posiadasz :?:

01 Lis 2008, 23:50

Palacio napisał(a):Paski mikrofonu są nieaktywne, ponieważ najprawdopodobniej mikrofon jest zle podlaczony lub jest uszkodzony. Sterowniki do katry dwiękowej posiadasz :?:

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... uctID=1910 Stąd mam sterowniki. Mikrofon rejestruje muzykę, którą słychać z głosników, ale nie mój głos.

02 Lis 2008, 10:14

Jak wejdziesz w PS tam gdzie wcześniej, w zakładce Głos masz na samym dole Testowanie sprzętu.
Sterowniki chipsetu zainstalowałeś :?:
Ja także posiadam płytę Gigabyte, lecz w moim przypadku wygląda to tak: Jeżeli nie włączę programu, który został zainstalowany, to nic się nie pokazuje a paski są szare jak u ciebie, Dopiero jeśli mam ten program włączony wszystkie paski dają się przesuwać, sprzęt działa.
Mam pytanie: Czy jak podłączasz mikrofon do wyjść audio i microfone to czy na pulpicie masz dymki, z informacją w stylu znaleziono nowy sprzęt, tudzież urządzenie audio zostało podłączone :?:

02 Lis 2008, 13:11

Palacio napisał(a):Jak wejdziesz w PS tam gdzie wcześniej, w zakładce Głos masz na samym dole Testowanie sprzętu.
Sterowniki chipsetu zainstalowałeś :?:
Ja także posiadam płytę Gigabyte, lecz w moim przypadku wygląda to tak: Jeżeli nie włączę programu, który został zainstalowany, to nic się nie pokazuje a paski są szare jak u ciebie, Dopiero jeśli mam ten program włączony wszystkie paski dają się przesuwać, sprzęt działa.
Mam pytanie: Czy jak podłączasz mikrofon do wyjść audio i microfone to czy na pulpicie masz dymki, z informacją w stylu znaleziono nowy sprzęt, tudzież urządzenie audio zostało podłączone :?:

Zainstalowałem i sterowniki chipsetu i sterowniki audio i jeszcze directxy.

Mam te dymki, a w kilku jak podłącze nie zawsze piszę mikrofon, w niektórych wejście liniowe itd.

03 Lis 2008, 00:41

Zainstaluj ffdshow oraz real alternative.

06 Lis 2008, 16:55

Palacio napisał(a):Zainstaluj ffdshow oraz real alternative.

Zainstalowałem.

07 Lis 2008, 23:22

Postępuj tak jak pisze niunka w tym temacie.
Wyślij odpowiedź