Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Internet domowy

06 Maj 2019, 14:05

Mam nadzieję, że dobrze trafiłam z tematem. Potrzebuję wybrać jakiś internet do domu. Przyznam, że nie do końca wiem jak się za to wszystko zabrać. Chciałabym wybrać coś z oferty
Kod:
https://panwybierak.pl/oferty/internet-domowy-lte/57
. Która opcja według was jest najbardziej korzystna i dlaczego? Nie wyobrażam sobie życia bez internetu, niestety kiedyś jeszcze to było możliwe, ale w dobie pracy zdalnej to wręcz nierealne:)

Re: Internet domowy

06 Maj 2019, 16:48

Jak internet to tylko po kablu. Teraz światłowody ciągną po słupach nawet po wsiach gdzie mieszka 100 osób. Jeśli jesteś jednak skazana na internet mobilny to brałbym ten gdzie jest największy limit danych. Popytaj znajomych w twojej okolicy może ktoś ma LTE, wtedy będziesz miała jakieś rozeznanie którego operatora wybrać - może być tak, że któryś ma w pobliżu nadajnik.. Prędkościami bym się nie sugerował - z tym bywa różnie.

07 Maj 2019, 17:27

JEDREK napisał(a):Jak internet to tylko po kablu. Teraz światłowody ciągną po słupach nawet po wsiach gdzie mieszka 100 osób[...].

Do mnie jakoś nie dotarły a wieś sporo większa niż 100 osób. :D :D
Zamiast brać internet mobilny to lepiej wziąć radiówkę. Nie ma limitu transferu danych, jest dosyć tani (ja płacę 42zł za niecałe 12 mega - taką mam prędkość na umowie, w rzeczywistości jest sporo mniejsza, dla mnie jednak wystarcza z zawiązką), gorzej z prędkością i stabilnością - nie ma porównania do światłowodów.

08 Maj 2019, 01:59

Z radiówką też jest różnie, ogólnie nie polecam, chyba że naprawdę nie ma wyboru. Pamiętam jak ja miałem kiedyś internet radiowy, częste awarie, przy świętach i burzach. Większe święta, np. boże narodzenie i po internecie. Zawsze po świętach dopiero naprawiali, bo w tym czasie wiadomo, a to wszystko przez obciążenie w tym czasie sieci. Jeśli masz możliwość, to bierz Neostradę, będzie to lepsze od radiówki. Z tym LTE to tez może być, jak kolega mówi różnie. może być słaby, duże Pingi, ograniczenia w prędkości.

15 Maj 2019, 15:52

Od dawna korzystam z internetu od Orange.
Wyślij odpowiedź