09 Paź 2007, 15:51
09 Paź 2007, 16:13
09 Paź 2007, 16:15
09 Paź 2007, 16:35
09 Paź 2007, 16:37
Microsoft udostępnił przeglądarkę Interet Explorer 7 wszystkim chętnym, nie tylko właścicielom oryginalnych kopii Windows. Dotychczas by zainstalować najnowszą przeglądarkę konieczne było przejście Windows Genuine Advantage - procesu, sprawdzającego legalność posiadanego oprogramowania.
Dzisiejsza poprawka Installation and Availability umożliwia pobranie Internet Explorera 7 bez przechodzenia WGA. Przeglądarka będzie dostępna dla wszystkich użytkowników Windows XP - czytamy na firmowym blogu.
Microsoft twierdzi, że zrezygnował z WGA po to, by użytkownicy mogli lepiej chronić swoje komputery. "Uważamy, że zabezpieczenia zastosowane w Internet Explorerze 7 są na tyle istotne, iż powinny być dostępne jak największemu gronu użytkowników, a to oznacza rezygnację z WGA".
Tristan Nitot, szef Mozilla Europe, twierdzi, że ruch Microsoftu jest spowodowany obawą o utratę rynku. "Myślę, że IE7 rozpowszechnia się zbyt wolno, częściowo ze względu na WGA" - stwierdził Nitot.
Źródło: ArcaBit.pl
09 Paź 2007, 18:04
09 Paź 2007, 18:19
09 Paź 2007, 22:12
rapod1 napisał(a):a wiesz ze musisz miec legalnego xp zeby zainstalowac IE7?jak chcesz to moge CI wyslac mailem polska wersje IE7(jesli nie masz legalnego XP to sluze pomoca:) )
edit@
to byc moze troche sie pozmienialo. ja mam polska wersje ale wlasnie z WGA. jezeli wprowadzilem kogos w blad to sorki. nie jestem na bierzaco ;/